hostgator coupon code 50 off

home-page-banner-neeLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHA

 

‘Maar 131 werknemers op Airport’

Schermen met extra werkgelegenheid is een drogrede

dichtbij-jan-2015Het persbericht van BTV was duidelijk. Rotterdam The Hague Airport (RTHA) probeert eigen status te verhogen door te claimen dat er twee en half duizend werknemers in dienst zijn van dit vliegveld.

Grondig onderzoek van de BTV toont onomstotelijk aan dat deze cijfers erg discutabel zijn.
Uit eigen jaarrapportage van moedermaatschappij Vliegveld Schiphol bleek dat het ‘slechts’ 131 werknemers zijn. Het verschil tussen 2500 en 131 is enorm. Allicht heeft de directie van het vliegveld een creatieve rekenmethode gebruikt om ook parttimers en freelancers mee te tellen die bij omliggende willekeurige bedrijven rondom het vliegveld werkzaam zijn. Het is niet voor niets dat RTHA een nieuw masterplan heeft ontwikkeld om HerautOnlinemeer kantoorpanden te bouwen voor verhuur aan externe bedrijven.
De gehoopte toekomstige bedrijven kunnen weer meegeteld worden als arbeidsplaatsen van RTHA. In de praktijk is dat niet zo. Enkele honderden meters verder staat in industriewijk Rotterdam Noordwest en Rotterdam-Spaansepolder vele duizenden vierkante meters kantoorruimte leeg. Wanneer RTHA de gelegenheid krijgt om meer kantoorruimtes te bouwen, al dan niet gesubsidieerd, zal dat direct de oorzaak zijn voor verdere leegstand elders in de stad.
Samengevat komt het er op neer dat RTHA een geldverslindend ambitieus nieuwbouw project heeft ten koste van bestaande bedrijfshuisvesting. In tijden van bezuiniging zou Gemeente Rotterdam moeite moeten doen om bestaande leegstand te bestrijden en zich te distantiëren van pretentieuze nieuwbouwplannen die gedoemd zijn te mislukken.

Bron: Dichtbij, 6 januari 2015

Andere bron: De Heraut / Herautonline 7 januari 2015
Lees hier de online krant (pag 12) 


Stop Vlliegtuigoverlast  Copyright ©  BTV-RotterdamAirport 2017 FaceBookLogo
Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast - BTV-RotterdamAirport

VERENIGINGS NIEUWS

 • Nieuwsbrief augustus 2017

  Beste leden, onderstaand onze nieuwsbrief 2017-3 van augustus 2017. Deze is tevens als PDF te downloaden.

  Lees meer...  
 • Hoorzitting "Luchthaven-besluit RTHA"

  24 mei 2017 - Lokatie: Worldhotel Wings, RotterdamAirportplein 55, Rotterdam

  Lees meer...  
 • Kom 17 mei naar Stadhuis Rotterdam!

  Oproep om op 17 mei aanwezig te zijn in het stadhuis van Rotterdam.
  Op deze dag wordt de eerste (openbare) vergadering gehouden van de gemeenteraadscommissie over Rotterdam The Hague Airport.

  Lees meer...  
 • Interne zaken

  Allereerst een warm welkom aan alle nieuwe leden. De groei van het aantal leden houdt gestaag aan. Met inmiddels meer dan 700 gezinnen, is ons draagvlak aanmerkelijk vergroot.

  Lees meer...