hostgator coupon code 50 off

home-page-banner-neeLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHA

 

RTV-RijnmondPolitiek debat over toekomst RTHA

De lijsttrekkers van de zes grootste partijen zijn 16 maart in debat gegaan voor de Provinciale Statenverkiezingen. In het Provinciehuis in Den Haag bespraken de politici een aantal actuele kwesties, waaronder de evt. uitbreiding van vliegveld RTHA Het debat werd georganiseerd en uitgezonden door Radio Rijnmond en Omroep West.

De lijsttrekkers van VVD, D66, PVV, CDA, PvdA, SP hielden vast aan het eigen partijprogramma, hoewel niet in alle programma’s iets over het vliegveld staat.
debat provinciehuis RTV-RijnmondD66 en de SP namen in het debat de overlast die omwonenden van RTHA ondervinden serieus. PVDA ziet beperkte groeimogelijkheden voor het vliegveld, maar binnen strikte voorwaarden. De andere partijen, VVD, CDA (‘gaat maar om een paar vluchten per dag’) en PVV bleken alleen maar oog te hebben voor de economie.

Opmerkelijk is dat vooral deze voorstanders van uitbreiding van RTHA zich achter onvoldoende onderbouwde voordelen verschuilen en aangetoonde bezwaren en gevaren voor volksgezondheid (als ze die al zien) afdeden als ‘dat hoort er nou eenmaal bij’. De Erasmus Universiteit Rotterdam relativeerde recent nog de werkgelegenheidsaspecten van RTHA behoorlijk.
Luister hieronder naar keuze: de samenvatting van het debat of het gehele debat.
Bon: RTV Rijnmond, 16 maart 2015.


Stop Vlliegtuigoverlast  Copyright ©  BTV-RotterdamAirport 2017 FaceBookLogo
Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast - BTV-RotterdamAirport

VERENIGINGS NIEUWS

 • Hoorzitting "Luchthaven-besluit RTHA"

  24 mei 2017 - Lokatie: Worldhotel Wings, RotterdamAirportplein 55, Rotterdam

  Lees meer...  
 • Kom 17 mei naar Stadhuis Rotterdam!

  Oproep om op 17 mei aanwezig te zijn in het stadhuis van Rotterdam.
  Op deze dag wordt de eerste (openbare) vergadering gehouden van de gemeenteraadscommissie over Rotterdam The Hague Airport.

  Lees meer...  
 • Interne zaken

  Allereerst een warm welkom aan alle nieuwe leden. De groei van het aantal leden houdt gestaag aan. Met inmiddels meer dan 700 gezinnen, is ons draagvlak aanmerkelijk vergroot.

  Lees meer...  
 • RESULTATEN ALV

  Beste leden,

  Mede naar aanleiding van de ALV op 28e maart 2017 werden enkele vragen gesteld, die wij hier publiekelijk beantwoorden.

  Lees meer...