hostgator coupon code 50 off

home-page-banner-neeLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHA

 

algemeen dagbladSchiedam verzet zich tegen uitbreiding vliegveld

Steeds meer raakt ook de politiek zich bewust van het de negatieve effecten die de aanwezigheid van een vliegveld nabij dicht bevolkt woongebied met zich mee brengt. Nu heeft ook Schiedam zich uitgesproken tegen uitbreiding van Rotterdam The Hague Airport (RTHA).

Hoewel de belanghebbende directie van het vliegveld bij iedere gelegenheid roept dat méér vliegtuigen goed is voor de Rotterdamse regio, kan dit niet met cijfers worden gestaafd.
Eerdere berichten toonden aan dat het vliegveld voor het overgrote deel zorgt voor kapitaalvlucht naar het buitenland omdat het hoofdzakelijk vakantiegangers weg brengt.
Uit onderzoek is gebleken dat naast lawaai ook fijnstof dodelijk kan zijn voor omwonenden. Gemeente Schiedam ziet tevens het negatieve economische aspect: in delen van de stad zullen sterke waarde vermindering van huizen met zich meebrengen door de vervuiling door het luchtverkeer.
De volgende gemeentes die zich hiervoor zouden moeten sterk maken zijn Vlaardingen, Landsingerland met als voorbeeldfunctie Rotterdam.
Bron: Algemeen Dagblad, 31 maart 20152015-Schiedams-verzet-tegen-RTHA

 


Stop Vlliegtuigoverlast  Copyright ©  BTV-RotterdamAirport 2017 FaceBookLogo
Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast - BTV-RotterdamAirport

VERENIGINGS NIEUWS

 • Nieuwsbrief augustus 2017

  Beste leden, onderstaand onze nieuwsbrief 2017-3 van augustus 2017. Deze is tevens als PDF te downloaden.

  Lees meer...  
 • Hoorzitting "Luchthaven-besluit RTHA"

  24 mei 2017 - Lokatie: Worldhotel Wings, RotterdamAirportplein 55, Rotterdam

  Lees meer...  
 • Kom 17 mei naar Stadhuis Rotterdam!

  Oproep om op 17 mei aanwezig te zijn in het stadhuis van Rotterdam.
  Op deze dag wordt de eerste (openbare) vergadering gehouden van de gemeenteraadscommissie over Rotterdam The Hague Airport.

  Lees meer...  
 • Interne zaken

  Allereerst een warm welkom aan alle nieuwe leden. De groei van het aantal leden houdt gestaag aan. Met inmiddels meer dan 700 gezinnen, is ons draagvlak aanmerkelijk vergroot.

  Lees meer...