hostgator coupon code 50 off

home-page-banner-neeLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHA

 

CDA-LandsingerlandCDA op scherp bij plannen uitbreiding RTHA

De CDA fractie in Lansingerland maakt zich zorgen over de uitbreidingsplannen van Rotterdam The Haque Airport. Die plannen kwamen ook uitgebreid aan de orde tijdens het recente bezoek van de gemeenteraad van Lansingerland aan de luchthaven.

Door de directie werden de raadsleden breed geïnformeerd over het belang van de luchthaven voor de regio en over de plannen om het aantal vliegbewegingen uit te breiden met 40%. Daarbij werd vooral het zakelijk belang van de luchthaven als argument benadrukt, maar op dit moment vormen zakenvluchten maar 29% van het aantal vluchten.

Het grootste deel is vakantieverkeer.

Het CDA wil dat er geen enkele geluidshinder en luchtvervuiling meer bijkomt. Door een recente wijziging in de startroute is er nu al meer overlast voor Bergschenhoek en Bleiswijk. Bovendien komt vlakbij de luchthaven ook nog de nieuwe rijksweg A13/A16 en ligt daar ook al de lawaaiige HSL. Daarnaast heeft de manier waarop het ministerie van Infrastructuur en Milieu bij die projecten is omgegaan met de belangen van omwonenden het CDA op scherp gezet bij deze nieuwe plannen voor de luchthaven. Ook hierbij is het Ministerie namelijk weer aan zet. Daarom heeft het CDA het onderwerp op de agenda gezet bij de Commissie Ruimte van 12 mei. Voor de uitbreiding van het aantal vluchten moet een nieuw Luchthavenbesluit worden genomen, waarvoor binnenkort de economische onderbouwing wordt verwacht.

Eerder was toegezegd, dat er onder de omwonenden ook eerst een nieuw belevingsonderzoek zou worden gehouden, maar daar is nu weer vanaf gezien. Men wil nu uitgaan van eerder onderzoek en de beleving pas weer gaan peilen nadat het nieuwe luchthavenbesluit is vastgesteld. Het CDA vindt dat onbegrijpelijk. Daarnaast wil de partij dat de milieuwinst van stillere en schonere vliegtuigen voor de helft ten goede komt aan de omgeving en niet weer wordt ingezet voor extra uitbreiding. Een nieuw zorgpunt vormt ook de recente koerswijziging van vliegtuigen boven Lansingerland met meer overlast. Door het drukker wordende luchtverkeer boven Schiphol is de startroute op Rotterdam The Haque Airport verlegd en dat heeft merkbare invloed op de geluidsoverlast in onze gemeente. Leefkwaliteit is voor het CDA een belangrijk speerpunt. Juist daarom heeft ze onlangs een Meldpunt voor de leefkwaliteit ingesteld via: www.cdalansingerland.nl

Lees hier hier artikel.

2015-05-01-CDA-tegen uitbreiding RTHA


Stop Vlliegtuigoverlast  Copyright ┬ę  BTV-RotterdamAirport 2017 FaceBookLogo
Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast - BTV-RotterdamAirport

VERENIGINGS NIEUWS

 • Nieuwsbrief augustus 2017

  Beste leden, onderstaand onze nieuwsbrief 2017-3 van augustus 2017. Deze is tevens als PDF te downloaden.

  Lees meer...  
 • Hoorzitting "Luchthaven-besluit RTHA"

  24 mei 2017 - Lokatie: Worldhotel Wings, RotterdamAirportplein 55, Rotterdam

  Lees meer...  
 • Kom 17 mei naar Stadhuis Rotterdam!

  Oproep om op 17 mei aanwezig te zijn in het stadhuis van Rotterdam.
  Op deze dag wordt de eerste (openbare) vergadering gehouden van de gemeenteraadscommissie over Rotterdam The Hague Airport.

  Lees meer...  
 • Interne zaken

  Allereerst een warm welkom aan alle nieuwe leden. De groei van het aantal leden houdt gestaag aan. Met inmiddels meer dan 700 gezinnen, is ons draagvlak aanmerkelijk vergroot.

  Lees meer...