hostgator coupon code 50 off

home-page-banner-neeLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHA

 

NieuwspeperBTV: 'Groei Rotterdam the Hague Airport niet beperkt door huidige geluidscontour'

Een maand geleden publiceerde vliegveld Rotterdam the Hague Airport (RTHA) een reeks rapporten. Deze zijn echter gebaseerd op verouderde gegevens.

Dit zegt de vereniging Bewoners tegen Vliegtuigoverlast Rotterdam Airport (BTV) De rapporten hebben te maken met de wens van RTHA tot uitbreiding van de geluidszone. Hiermee zouden ze meer vliegbewegingen kunnen accommoderen dan nu mogelijk is.

Hubert van Breemen, voorzitter BTV: ‘In de rapporten is geen rekening gehouden met het in januari 2016 uitgekomen CPB/PBL WLO achtergronddocument over de mobiliteit in de luchtvaart, waarin toekomstverkenningen voor 2030 en 2050 worden gedaan, onder andere juist ook specifiek voor RTHA.’

Het nieuwe WLO document stelt dat RTHA, dat nu aan groot verkeer maximaal 24.395 vliegbewegingen kan accommoderen, binnen de huidige geluidszone in 2030 sowieso tussen de 34.153 en 36.593 vliegbewegingen kan accommoderen, alleen al door minder lawaaierige vliegtuigen. De geluidscontour kan dus blijven zoals hij nu is.

‘De winst ten gevolge van ‘minder lawaaierige’ vliegtuigen moet dan nog wel voor de helft ten goede komen aan de omwonenden’, aldus Van Breemen.

Lees hier het bericht op NieuwsPeper


Stop Vlliegtuigoverlast  Copyright ©  BTV-RotterdamAirport 2017 FaceBookLogo
Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast - BTV-RotterdamAirport

VERENIGINGS NIEUWS

 • Nieuwsbrief augustus 2017

  Beste leden, onderstaand onze nieuwsbrief 2017-3 van augustus 2017. Deze is tevens als PDF te downloaden.

  Lees meer...  
 • Hoorzitting "Luchthaven-besluit RTHA"

  24 mei 2017 - Lokatie: Worldhotel Wings, RotterdamAirportplein 55, Rotterdam

  Lees meer...  
 • Kom 17 mei naar Stadhuis Rotterdam!

  Oproep om op 17 mei aanwezig te zijn in het stadhuis van Rotterdam.
  Op deze dag wordt de eerste (openbare) vergadering gehouden van de gemeenteraadscommissie over Rotterdam The Hague Airport.

  Lees meer...  
 • Interne zaken

  Allereerst een warm welkom aan alle nieuwe leden. De groei van het aantal leden houdt gestaag aan. Met inmiddels meer dan 700 gezinnen, is ons draagvlak aanmerkelijk vergroot.

  Lees meer...