hostgator coupon code 50 off

home-page-banner-neeLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHA

 

Schiedam-24Nachtregime vliegveld moet eerder ingaan en langer duren

Het nachtregime op het vliegveld in Rotterdam zou niet op zaterdag- en zondagochtend om zeven uur op moeten houden, maar tot tien uur 's ochtends moeten duren.

Dat stelt de Vereniging Bewoners tegen Vliegtuigoverlast Rotterdam Airport (BTV). Die heeft alle politieke partijen in de gemeenten Rotterdam, Schiedam en Langsingerland een wensenlijstje gestuurd - met het oog op de verkiezingsprogramma’s voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar.

Het nachtregime moet in de toekomst om tien uur 's avonds ingaan, in plaats van elf uur, aldus de BTV. En wel op alle dagen. De gemeenten zouden deze veranderingen in het Luchthavenbesluit moeten laten opnemen. Volgend jaar gaan kabinet en parlement gaan zich buigen over een nieuw besluit.

Verder pleit de BTV voor het vastleggen van minimale geluidseisen voor het maatschappelijk helikopterverkeer, als dat op Zestienhoven blijft landen en opstijgen. Er zijn serieuze plannen te zoeken naar een andere luchthaven voor dit type vliegverkeer. Als het zo ver komt, zou de zogenaamde geluidsruimte - het geluid dat de helikopters veroorzaken - moeten vervallen, en niet extra door vliegtuigen mogen worden gemaakt. De totale geluidsproductie op het vliegveld moet dan dus dalen, aldus de BTV in haar advies.

In het Luchthavenbesluit moeten volgens de BTV ook zodanige eisen worden opgenomen dat het vliegtuigtype Piaggio van h8et vliegveld kan worden geweerd. Volgens de BTV ervaren omwonenden veel overlast van dit type vliegtuig.

Bron: Schiedam24, 13-07-2017

2017-07-13-Schiedam24 Nachtregime


Stop Vlliegtuigoverlast  Copyright ©  BTV-RotterdamAirport 2017 FaceBookLogo
Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast - BTV-RotterdamAirport

VERENIGINGS NIEUWS

 • Nieuwsbrief augustus 2017

  Beste leden, onderstaand onze nieuwsbrief 2017-3 van augustus 2017. Deze is tevens als PDF te downloaden.

  Lees meer...  
 • Hoorzitting "Luchthaven-besluit RTHA"

  24 mei 2017 - Lokatie: Worldhotel Wings, RotterdamAirportplein 55, Rotterdam

  Lees meer...  
 • Kom 17 mei naar Stadhuis Rotterdam!

  Oproep om op 17 mei aanwezig te zijn in het stadhuis van Rotterdam.
  Op deze dag wordt de eerste (openbare) vergadering gehouden van de gemeenteraadscommissie over Rotterdam The Hague Airport.

  Lees meer...  
 • Interne zaken

  Allereerst een warm welkom aan alle nieuwe leden. De groei van het aantal leden houdt gestaag aan. Met inmiddels meer dan 700 gezinnen, is ons draagvlak aanmerkelijk vergroot.

  Lees meer...