Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

De donatie van 560 mensen maakt alsnog nulmeting vliegveld mogelijkSchie OnLine

In vier dagen tijd hebben maar liefst 560 mensen een donatie gedaan voor de inzamelingsactie voor een nulmeting 'lucht en geluid vliegveld Rotterdam'. Ze hebben daarmee de voor het onderzoek benodigde € 13.000,- bij elkaar gekregen.

De actie werd georganiseerd door Richard Abbenhuis en Alfred Blokhuizen van de Vereniging Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast (BTV) Rotterdam-Airport.

SchieOnline

(BTV) Rotterdam-Airport vroeg eerder aan de minister, de provincie en aan de gemeente Rotterdam om onderzoek te doen. Die partijen haakten af. Maar de bewoners hebben er zelf dus maar wat graag wat geld voor over.

Door de coronacrisis zijn er geen passagiersvluchten meer van en naar Rotterdam The Hague Airport. Via metingen ultrafijnstof en geluid rondom Rotterdam The Hague Airport kan volgens BTV onderzocht worden 'welk effect vliegverkeer heeft op uw gezondheid'.

BTV laat via Twitter weten: De financiering van een nul-meting bij Zestienhoven is rond, dankzij alle donateurs. Dank, dank,dank!!! Vrijdag starten de metingen!'

Bron: Schie Online, 10 juni 2020

VERENIGINGS NIEUWS

 • BTV neemt deel in nieuwe Participatie-proces RTHA

  De luchthaven is verplicht een nieuwe vergunning, een Luchthavenbesluit, aan te vragen.

  Lees meer...  
 • Contributie niet verhoogd

  Evenals vorig jaar, wordt de contributie factuur gestuurd voorafgaand aan de ALV. Het lidmaatschap is ook dit jaar niet verhoogd.

  Lees meer...  
 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...