Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

De donatie van 560 mensen maakt alsnog nulmeting vliegveld mogelijkSchie OnLine

In vier dagen tijd hebben maar liefst 560 mensen een donatie gedaan voor de inzamelingsactie voor een nulmeting 'lucht en geluid vliegveld Rotterdam'. Ze hebben daarmee de voor het onderzoek benodigde € 13.000,- bij elkaar gekregen.

De actie werd georganiseerd door Richard Abbenhuis en Alfred Blokhuizen van de Vereniging Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast (BTV) Rotterdam-Airport.

SchieOnline

(BTV) Rotterdam-Airport vroeg eerder aan de minister, de provincie en aan de gemeente Rotterdam om onderzoek te doen. Die partijen haakten af. Maar de bewoners hebben er zelf dus maar wat graag wat geld voor over.

Door de coronacrisis zijn er geen passagiersvluchten meer van en naar Rotterdam The Hague Airport. Via metingen ultrafijnstof en geluid rondom Rotterdam The Hague Airport kan volgens BTV onderzocht worden 'welk effect vliegverkeer heeft op uw gezondheid'.

BTV laat via Twitter weten: De financiering van een nul-meting bij Zestienhoven is rond, dankzij alle donateurs. Dank, dank,dank!!! Vrijdag starten de metingen!'

Bron: Schie Online, 10 juni 2020

VERENIGINGS NIEUWS

 • Machtigings formulier ALV-2020 gesloten.

  Lees meer...  
 • BTV dient ‘zienswijze’ in op concept Luchtvaart-nota.

  Minister Cora van Nieuwenhuizen ( minister van Infrastructuur en Waterstaat ) heeft een concept nota gepubliceerd over de toekomst tot 2050 van de Luchtvaart.

  Lees meer...  
 • Rotterdam Airport, Dankjewel!

  Niet veel leden zullen deze titel direct begrijpen. Maar er is zeker een aanleiding om de directie van het vliegveld te danken.

  Lees meer...  
 • Meetpunten geplaatst

  Enorme dank aan de honderden spontane bijdragers van de crowdfundactie!

  Lees meer...