Is dat zo?

Rotterdam The Hague Airport (RTHA) doet tegenstrijdige uitspraken.

Afgelopen jaren is vaak gebleken dat woordvoerders van het vliegveld vaak uitspraken doen die aangepast zijn aan het belang van zijn toehoorders.
Tot deze woordvoerders behoort zeker ook de directeur Ron Louwerse. Dankzij zorgvuldige research van onze adviseurs kunnen tal van onjuiste uitspraken worden 'ontmaskerd.'

Veel gebruikte kreten om de aanwezigheid en uitbreidingsplannen van RTHA te rechtvaardigen zijn vage omschrijvingen "goed voor de werkgelegenheid" en "stillere vliegtuigen". Dit klinkt veelbelovend, maar lees hier wat het in werkelijkheid betekent.

 

TERUG NAAR OVERZICHT

 

Stelling: RTHA zegt dat het geluid in de toekomst bij een vliegtuigpassage (opstijgen of landen) gelijk blijft of afneemt.

 

  • BTV hier over: Dat is misschien wel zo, maar RTHA zegt er niet bij dat ze het aantal vliegtuigen dat op RTHA vliegt flink wil uitbreiden. Dat betekent meer vliegtuigpassages en dus méér lawaai!
  • Vliegveld Direkteur Ron Louwerse in interview Luchtvaart Nieuws van januari 2018 : “ ... de vloot die wij ontvangen zal de komende jaren niet veel stiller worden."
  • In een gesprek met de BTV ( 017) en Transavia werd duidelijk dat Transavia haar vloot de komende 20 jaar niet vernieuwd.
Copyright ©  BTV-RotterdamAirport 2022  
Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast - BTV-RotterdamAirport
De Vereniging heeft de ANBI-status.