Is dat zo?

Rotterdam The Hague Airport (RTHA) doet tegenstrijdige uitspraken.

Afgelopen jaren is vaak gebleken dat woordvoerders van het vliegveld vaak uitspraken doen die aangepast zijn aan het belang van zijn toehoorders.
Tot deze woordvoerders behoort zeker ook de directeur Ron Louwerse. Dankzij zorgvuldige research van onze adviseurs kunnen tal van onjuiste uitspraken worden 'ontmaskerd.'

Veel gebruikte kreten om de aanwezigheid en uitbreidingsplannen van RTHA te rechtvaardigen zijn vage omschrijvingen "goed voor de werkgelegenheid" en "stillere vliegtuigen". Dit klinkt veelbelovend, maar lees hier wat het in werkelijkheid betekent.

 

TERUG NAAR OVERZICHT

 

Stelling: “RTHA claimt ca. 2.500 medewerkers te hebben”

BTV  hierover: RTHA is een volle dochter van Vliegveld Schiphol. Uit het laatste jaarverslag van Schiphol blijkt dat er bij de BV RTHA 131 medewerkers werken (116 fte). Dus geen 2500. Om het getal van 2500 werknemers geloofwaardig te laten lijken vermeldt RTHA in zijn jaarverslag (kerncijfers 2016) "Aantal arbeidsplaatsen is opgebouwd vanuit de luchthaven en partnerbedrijven." Met een dergelijke vage omschrijving kun je alle kanten op: RTHA is partner van Schiphol.

2500 arbeidsplaatsen

Copyright ©  BTV-RotterdamAirport 2022  
Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast - BTV-RotterdamAirport
De Vereniging heeft de ANBI-status.