BTV-Ledennieuws

Nog meer laagvliegend vliegtuigen?LAAT UW STEM HOREN!

 

Geachte leden, Een dezer maanden hopen wij u weer een nieuwsbrief te sturen over wat er speelt rond het vliegveld, maar nu zijn er even twee zaken waar we u op attenderen.


1. De provincie Zuid Holland en de gemeenten Rotterdam, Schiedam en Lansingerland hebben een paar maanden geleden een onafhankelijke verkenner, dhr. Joost Schrijnen, aangesteld om te verkennen of er in de regio draagvlak is voor de uitbreidingsplannen van vliegveld RTHA. De BTV, en vele andere (overheids- en private) organisaties en personen, hebben inmiddels met hem gesproken: dat blijkt uit zijn eerste verslag (van 10 oktober jl.), dat op zijn website is geplaatst. Dhr. Schrijnen inventariseert op dit moment de vragen die er over die plannen leven. Op dinsdag 1 november a.s. organiseert dhr. Schrijnen in het Worldhotel Wings Rotterdam, Rotterdam Airportplein 55, Rotterdam, tussen 19.30u en 21.30u, een avond waarop omwonenden van RTHA hem vragen kunnen stellen. Dhr. Schrijnen staat u dan te woord. Het gaat dhr. Schrijnen in deze fase dus nog niet om meningen, maar om vragen. De BTV voegt daar aan toe dat uit goed geformuleerde vragen, natuurlijk best een opinie kan blijken.
Het bestuur van de BTV kan zich goed voorstellen dat leden van de BTV op die avond hun vragen aan de verkenner willen voorleggen. Het zou o.i. een goed teken zijn als er veel belangstelling voor deze avond zou zijn. Ook bestuursleden van de BTV zullen aanwezig zijn.
Aanmelden voor deze ‘vragenavond’ van de verkenner RTHA is gewenst, en wel via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..De avond is in 4 blokken verdeeld: blok 1 van 19.30u-20.00u, blok 2 van 20.00u-20.30u, blok 3 van 20.30u-21.00u, en blok 4 van 21.00u-21.30u. Bij aanmelding graag ook uw voorkeur voor een bepaald blok aangeven.
Wij hopen op een grote aanwezigheid van leden.

2. Het vliegveld Rotterdam the Hague Airport organiseert voor omwonenden periodiek zgn. bureninformatieavonden. Informatie daarover vindt u hier
De eerstvolgende avond al zijn op 30 november 2016. In 2017 zal er nieuwe reeks starten. U kunt op deze avonden rechtstreeks in discussie gaan met de luchthaven. Maar op deze avonden zijn ook mensen aanwezig van de gemeente Rotterdam, de Luchtverkeersleiding Nederland en de DCMR.
Aanmelden daarvoor kan via bovengenoemde link.
met vriendelijke groeten,
Bestuur van de vereniging BTV-RotterdamAirport

Copyright ©  BTV-RotterdamAirport 2021  
Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast - BTV-RotterdamAirport
De Vereniging heeft de ANBI-status.

 

e-boekhouden

 

Bestuurstafel

Lid worden?

 


 

VERENIGINGS NIEUWS

 • Machtigings formulier ALV-2021 gesloten.

  Lees meer...  
 • In memoriam Henk Kamps

  HENK KAMPS is op 12 juni 2021 overleden, na een lange aanloop gevolgd door een kort en hevig ziekbed.

  Lees meer...  
 • BTV neemt deel in nieuwe Participatie-proces RTHA

  De luchthaven is verplicht een nieuwe vergunning, een Luchthavenbesluit, aan te vragen.

  Lees meer...  
 • Contributie niet verhoogd

  Evenals vorig jaar, wordt de contributie factuur gestuurd voorafgaand aan de ALV. Het lidmaatschap is ook dit jaar niet verhoogd.

  Lees meer...