Luchtvaart nieuwsExtinction Rebellion voerde actie op Schiphol en Eindhoven Airport.

Extinction Rebellion voerde zaterdagochtend 25 september 2021 actie op Schiphol en Eindhoven Airport. Hier voeren meerdere groepjes rebellion turbulente acties uit.

Tijdens de COP 26, begin November in Glasgox, komen regeringsleiders samen om de klimaatcrisis te bespreken. Vergelijkbare conferenties in het verleden hebben niet genoeg verschil gemaakt: de concentratie van broeikasgassen in ons luchtruim neemt nog steeds toe. De luchtvaart zorgt voor een aanzienlijk deel van de wereldwijde uitstoot van CO2. Deze industrie heeft dus de mogelijkheid daar vliegensvlug wat aan te veranderen.
De actiegroep wil dat luchtvaart harder wordt aangepakt als het om uitstoot gaat, en hoopt naar eigen zeggen dat er tijdens de komende klimaattop in Glasgow een ‘klimaatverdrag voor de luchtvaart’
“Vergelijkbare conferenties in het verleden hebben niet genoeg verschil gemaakt: de concentratie van broeikasgassen in ons luchtruim neemt nog steeds toe. De luchtvaart zorgt voor een aanzienlijk deel van de wereldwijde uitstoot van CO2. Deze industrie heeft dus de mogelijkheid daar vliegensvlug wat aan te veranderen”, zo redeneert de actiegroep.

BTV geïnterviewd

Tijdens deze manifestatie was behoefte vanuit de organisatie om op een heldere wijze te verwoorden waarom de luchtvaart een serieus probleem is voor mens en milieu. Alfred Blokhuizen is bekend als voorzitter van de vereniging BTV Rotterdam, hij is echter ook woordvoerder voor SchipholWatch. Vanaf Schiphol werd een live verbinding opgenomen met Alfred Blokhuizen. Deze start vanaf minuut '37’ in deze video.

2021 09 25 Extinction Rebellion interviewt Alfred Blokhuizen

http://www.youtube.com/embed/ZLMNLHtco5Q?start=36.00

Trots op kennis

De BTV is trots op onze voorzitter en trots op de gemeenschappelijk opgebouwde kennis over de luchtvaart. Steeds vaker worden wij in nationale media gevraagd uitleg te geven over hoe het precies zit. De luchtvaart lobby verspreid al jaren bewust onjuiste informatie over de effecten van hun verdienmodel. Samen met andere burgerinitiatieven rond luchthavens worden de schadelijke effecten van hun werk steeds helderder bloot gelegd.
Bronnen: Luchtvaartnieuws.nl 25 september 2021
https://www.luchtvaartnieuws.nl/nieuws/categorie/3/airports/extinction-rebellion-voert-actie-op-schiphol-en-eindhoven-airport

https://extinctionrebellion.nl/rebellie/

2021 09 25 Extinction Rebellion interviewt Alfred Blokhuizen