Schie OnLine65 jaar Zestienhoven, “kijk eens waar we staan.”

Voorzitter van de BTV-Rotterdam, Alfred Blokhuizen legt uit wat de structurele problemen zijn van deze luchthaven op maatschappelijk gebied.

Alfred Blokhuizen is te gast op 22 oktober op het TV kanaal Schie TV, in het programma ‘Open ogen’.

Het onderwerp was ’65 jaar Zestienhoven’ (Rotterdam The Hague Airport). Er wordt gememoreerd door de voorzitter dat het failliete vliegveld in 1998 een doorstart mocht maken onder de voorwaarde dat het een kleinschalig zakelijk vliegveld zou worden. “Kijk eens waar we staan: 90% is vakantieverkeer.”

2021 10 23 SchieTV

Presentator Martijn van Noordennen had graag ook een vertegenwoordiger van de luchthaven te gast gehad, maar deze wilde niet meedoen.

Alfred Blokhuizen legt uit dat dit typerend is voor de werkwijze van de luchthaven: enerzijds vertelt deze dat zij graag contact heeft met de omwonenden maar in de praktijk wordt de grootste landelijke vereniging georganiseerde bewonersvertegenwoordiger door de luchthaven genegeerd zelfs uit te sluiten van gesprekken wat had moet leiden tot een democratisch besloten document over de toekomst van de luchthaven.

Martijn van Noordennen voert gedurende het gesprek bijna alle clichématige argumenten van de luchthaven aan om hun bestaansrecht te onderbouwen.

2021 10 23 SchieTV

Voorzitter Alfred Blokhuizen kan al deze argumenten eenvoudig beargumenteerd weerleggen en legt zelfs uit dat de huidige exploitant van de luchthaven (Schiphol) méér geld kan verdienen én de overlast kan terugdringen door de vliegbewegingen te stoppen en op de vrij te komen ruimte een park met huizen te bouwen.

Dit fragment is een onderdeel uit een langere uitzending van SchieTV, live uitgezonden op 23 oktober 2021.

Bron: Schie TV, 23-10-2021