nlenfrde

Schie OnLineManifestatie 'Sluit Luchthaven Zestienhoven' op 18 december

Extinction Rebellion Rotterdam organiseert op 18 december om 14:00 uur een manifestatie bij Rotterdam The Hague Airport: 'Sluit Luchthaven Zestienhoven'.

'Op vreedzame en originele wijze willen wij laten zien dat het allemaal beter kan. Geen herrie, geen vervuiling of overlast, maar rust, ruimte en wonen' laat Alfred Blokhuizen van BTV (Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast) weten.

Rotterdam Central Park

'De Vereniging BTV-Rotterdam Airport pleit al heel lange tijd voor een forse vermindering van geluidsoverlast en ernstige luchtvervuiling door vliegtuigen in de dichtbevolkte woonwijken en gemeenten rond het vliegveld. Op dit moment wordt er gesproken over de toekomst van het toeristenvliegveld. Daarom heeft de BTV een plan opgesteld dat goed is voor, mens, dier, milieu, werkgelegenheid, huisvesting en de financiën van de omliggende gemeenten. Het plan is ook financieel heel goed voor de Schiphol Group, de eigenaar van Vliegveld Zestienhoven. Dit plan heet Rotterdam Central Park: een logische stap is om de luchthaven op deze plek te sluiten en de vrijgekomen gronden een nieuwe bestemming te geven. Dat kan een Rotterdam Central Park zijn. Een groeiende metropool als Rotterdam heeft behoefte aan groen en mogelijkheden voor ontspanning. De werktitel Rotterdam Central Park is bedacht met een knipoog naar Central Park in New York.' aldus de BTV.

Praktische details

Datum: za. 18 december 2021
Aanvang: 14.00 uur
Plaats: Voor de vertrekhal van RTHA.
Coronaproof: draag mondkapje en houd 1,5 meter afstand

Sluit Rotterdam The Hague Airport

Vindt u het alternatief Rotterdam Central Park een mooi plan, geef er dan uitdrukking aan door het meenemen van attributen die passen in dit plan: tennisrackets, picknickmanden, voetbal, vliegers, groene planten, de hond, kinderwagen, sportschoenen, trainingspak, etc. Zo laten we zien dat het anders kan op een positieve manier'.

Komt u ook? Laat het ons even weten.

Bron: Schieonline, 4 december 2020