HavenloodsPolitieke partijen gaan in debat over toekomst luchtvaart in Rotterdam

Rotterdam - Op dinsdagavond 1 maart vindt het groot Rotterdams Luchtvaartdebat plaats in de Bibliotheek Rotterdam gelegen aan de Hoogstraat 110.

Na een inleiding door journalist Ties Joosten gaan politieke partijen van de gemeente Rotterdam met elkaar in debat over de toekomst van de luchtvaart op Rotterdam The Hague Airport (RTHA). Onderwerpen die aan de orde komen zijn het terugdringen van overlast, de maatschappelijke en economische waarde van het vliegveld, de (on-) mogelijkheden van duurzame luchtvaart en bewonersparticipatie.

KLM embraer 190 vliegtuig

BTV

Het debat wordt georganiseerd door de vereniging Bewonersgroep Tegen Vliegtuigoverlast (BTV), mede mogelijk gemaakt door het Rotterdams Milieucentrum.

Rotterdam The Hague Airport houdt de gemoederen in de stad flink bezig. Veel omwonenden ervaren overlast, terwijl anderen juist de maatschappelijke en economische waarde van het vliegveld roemen. Hoog tijd voor een goed debat waarin de politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van Rotterdam kleur bekennen.

Het debat vindt plaats van 19.30 tot 21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur) in de Centrale Bibliotheek Rotterdam gelegen aan de Hoogstraat 110 (ingang Bibliotheektheater).

De blauwe fabel

De avond begint met een gesprek met journalist Ties Joosten over zijn boek ‘De blauwe fabel’ over KLM. Vervolgens gaan de vertegenwoordigers van de politieke partijen met elkaar in debat aan de hand van een aantal prikkelende stellingen. De avond wordt geleid door Rogier Elshout.

Belangstellenden zijn van harte welkom, vooraf aanmelden is niet nodig.

Bron: De Havenloods, 24 februari 2022
LEES OOK: Gerelateerde rapporten via alfredblokhuizen.nl