LansingerlandLansingerland zoekt nieuwe bewonersvertegenwoordigers voor CRO (Commisie Regionaal Overleg)

Wil je fungeren als stem van de bewoners? Ben je betrokken bij de gemeente? En heb je kennis van de historie en huidige ontwikkelingen rondom de luchthaven Rotterdam The Hague Airport? Dan zoeken we jou!

(vacature bij Gemeente Lansingerland)

Wat je gaat doen

De CRO luchthaven Rotterdam is per 1 mei 2013 ingesteld door de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu. De taak van de CRO is om door overleg met diverse betrokkenen, het gebruik van de luchthaven Rotterdam The Hague Airport (RTHA) te bevorderen, dat zoveel mogelijk recht doet aan de belangen van de luchthaven en omwonenden.
De leden van de CRO luchthaven Rotterdam zijn, naast de bewonersvertegenwoordigers en hun plaatsvervangers, ook vertegenwoordigers van provinciale en lokale overheden, directie van de luchthaven, luchtverkeersleiding, grote en kleine luchtvaart, bedrijfsleven en milieuorganisaties. De CRO komt vier keer per jaar in een openbare vergadering plenair bijeen. Daarnaast kent de CRO een aantal werkgroepen. Ook organiseert de CRO informatie- en discussieavonden met omwonenden. De commissie wordt voorgezeten door een onafhankelijke voorzitter, benoemd door het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De zittingstermijn van de CRO-leden bedraagt vier jaren.
Meer info over de CRO (huidige leden, vergaderverslagen, actualiteiten etc.) zie https://www.cro-rotterdam.nl/

Wij bieden

• De vergoeding voor zowel de bewonersvertegenwoordiger als de plaatsvervanger bedraagt € 37,50 per maand
• Daarnaast ontvang je als vertegenwoordiger € 100,- per bijgewoonde CRO vergadering
• Fungeren als stem van de bewoners van de gemeente Lansingerland
• Maatschappelijke betrokkenheid bij jouw gemeente
• Het volgen van training om jouw kennis op bepaalde terreinen van het luchtverkeer en luchthavengebruik te vergroten

Functie-eisen

Voor de bewonersvertegenwoordiger en diens plaatvervanger in de CRO geldt dat je woonachtig bent in de gemeente Lansingerland en voldoet aan het algemene profiel van de CRO-commissieleden:
• Vermogen zich snel te kunnen oriënteren op kennis en inzicht tot op een voor de taak relevant niveau;
• Kennis van luchtvaart en luchtvaartgerelateerde onderwerpen;
• Kennis van de historie en huidige ontwikkelingen rondom de luchthaven RTHA;
• Begrip van politiek-bestuurlijke, bedrijfskundige en maatschappelijke processen;
• Begrip van de onderwerpvelden economie, milieu en ruimtelijke ordening.
• Bereidheid een actieve bijdrage te leveren;
• Bereidheid periodiek terug te koppelen naar en te communiceren met de inwoners van Lansingerland;
• Communicatief vaardig.

Overige eisen

Daarnaast geldt voor de bewonersvertegenwoordiging in het bijzonder de eis ten aanzien van representativiteit. De bewonersvertegenwoordiger vertegenwoordigt in de CRO alle inwoners van de gemeente Lansingerland. De meningen van deze inwoners kunnen verschillen. Deze verschillende opvattingen moeten kunnen doorklinken via de bewonersvertegenwoordiger in de CRO. De plaatsvervangend bewonersvertegenwoordiger fungeert als klankbord voor de bewonersvertegenwoordiger en vervangt hem/haar bij diens afwezigheid in de vergaderingen van de CRO.
Deelname aan het participatietraject om te komen tot een nieuw luchthavenbesluit voor RTHA valt niet onder de werkzaamheden van de nieuwe (plaatsvervangend) bewonersvertegenwoordiger. Deze specifieke werkzaamheden worden vanwege de continuïteit voortgezet door de huidige bewonersvertegenwoordiger van Lansingerland.

Reageren

Heeft u belangstelling? Schrijf dan vóór 4 april 2022 een motivatiebrief inclusief cv.
De brief stuurt u aan:
Gemeente Lansingerland
Team RES T.a.v. Ruud Horijon
Postbus 1 2650 AA Lansingerland
U kunt brief ook mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. t.a.v. Ruud Horijon.
Meer weten?
Heeft u vragen of wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met Ruud Horijon van het team RES, tijdens kantooruren bereikbaar via het algemene telefoonnummer van de gemeente Lansingerland: 010-800 4000; e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De vacature staat ook hier:
https://www.werkeninlansingerland.nl/vacatures/bewonersvertegenwoordiger-lansingerland/