AD OnlineUitspraken directeur RTHA wekken woede.

'De messen zijn geslepen’ zegt René Segers-Hoogendoorn, CDA

Hoe kan het dat de directeur van Rotterdam The Hague Airport (RTHA) niets wil weten van een onderzoek naar de mogelijkheden om de luchthaven in te krimpen? Een deel van de Rotterdamse gemeenteraad wil opheldering over uitspraken van Ron Louwerse én van wethouder Judith Bokhove.

Leugens, noemt de Rotterdamse CDA-fractievoorzitter René Segers-Hoogendoorn de opmerkingen van vliegvelddirecteur Louwerse in het interview met het AD. Zo zei Louwerse dat de opdracht van de raad om krimp te onderzoeken hem ‘nooit formeel heeft bereikt’.

Motie krimpscenario’s

In 2019 heeft de gemeenteraad een motie aangenomen waarin stond dat bij nieuwe luchthavenbesluiten ook krimpscenario’s doorberekend moesten worden. Aanleiding is het groeiend aantal overlastklachten over vliegverkeer. Segers-Hoogendoorn: ,,Ze zeggen steeds dat het vliegveld van enorme economische waarde is en krimp onwenselijk, maar laat dat dan maar eens zien.’’ De CDA’er krijgt bijval van de ChristenUnie en GroenLinks. De uitspraken van Louwerse raken ook GroenLinks-wethouder Judith Bokhove.

René Segers-Hoogendoorn (CDA - foto: (C) CDA

De mobiliteitswethouder is verantwoordelijk voor het overleg tussen de gemeente Rotterdam en de regionale luchthaven en Bokhove had ervoor moeten zorgen dat de opdracht om onderzoek te doen naar krimp overkwam bij Rotterdam The Hague Airport. ,,Ik heb niet de indruk dat zij met de vuist op tafel slaat’’, zegt Segers-Hoogendoorn.

‘Messen geslepen’

Bokhove noch haar woordvoerder waren zondag bereikbaar voor commentaar. Komende donderdag debatteert de gemeenteraad over de kwestie. Volgens Segers-Hoogendoorn zijn ‘de messen geslepen’.

Behalve CDA, de ChristenUnie en GroenLinks zijn ook D66, de PvdA en de Partij voor de Dieren voor krimp of zelfs sluiting. Die zes partijen hebben geen meerderheid in de Rotterdamse gemeenteraad. Ron Louwerse beroept zich op de ‘grote, zwijgende meerderheid’ die positief is over de luchthaven.

 Bron: AD, 30 mei 2022