RijnmondZes extra vluchten per dag via Rotterdam tot eind augustus

'Meer kan er niet bij'

Vanaf 23 juni 2022 tot en met eind augustus vliegen er zes extra vluchten per dag van of naar Rotterdam The Hague Airport die anders via Schiphol zouden vliegen. Het gaat om vakantievluchten van Transavia, Tui Fly en Corendon. Meer vluchten kunnen er niet bij, zegt een woordvoerder van het vliegveld.

De vliegtuigen landen of starten op tijdstippen tussen 09:00 en 17:00 uur, op tijdstippen wanneer het niet druk is. "Om 11:00 uur bijvoorbeeld", zegt de woordvoerder. Het vliegveld blijft met de uitbreiding van het aantal vluchten binnen de vergunning en de geluidsnormen. "Er zat nog ruimte in het vluchtschema."

Rijnmond Rado fragment uitzending 23 juni 2022

Meer lawaai en luchtvervuiling voor omwonenden

Omwonenden van Rotterdam The Hague Airport zijn niet blij. "Er is nu nog meer overlast van lawaai en luchtvervuiling", zegt Alfred Blokhuizen, voorzitter van de Vereniging Bewoners tegen Vliegtuig Overlast Rotterdam Airport. "Die is heel erg geconcentreerd op tijdstippen dat mensen in de tuin zitten. Het is volop zomer. Iedereen zet de ramen en deuren open tegen de warmte."

Volgens Blokhuizen gebruikt het vliegveld alle openstaande opties om vliegtuigen te laten landen en vertrekken de komende tijd al voor heel 2022. Dat past binnen de vergunning, maar is volgens hem dus extra belastend voor de omgeving.

Schiphol kan deze zomer niet alle vluchten verwerken wegens tekort aan personeel bij onder meer de bagageverwerking.

Datum publicatie: 23 juni 2022

Bron: Rijnmond nieuws en radio.

Gerelateerd: