RTV HoeksewaardVoorzitter BTV geeft toelichting op mislukte participatie

Het probleem van vliegtuigoverlast blijft niet beperkt tot de omwonenden aan de beide kanten van de startbaan.

De ‘omwonenden’ die slachtoffer zijn of worden van de activiteiten op de luchthaven wonen in een almaar groeiend gebied in Zuid-Holland. Het is mede daarom dat de directie van Rotterdam The Hague Airport (RTHA) er alles aan gelegen is om draagvlak te creëren voor hun groeiwensen.

Prullenbak

Middels een ‘participatietraject’ had de directie de schijn willen wekken dat dit draagvlak er ook was. Het plan heeft bijna anderhalf jaar gelopen en is voorafgaand aan de finish door meerdere belangrijke spelers verwezen naar de prullenbak.

Eerst werkte de organisatie de vereniging BTV-Rotterdam uit het traject omdat deze te lastig was. Vervolgens stapten de twee vertegenwoordigers van Rotterdam uit het traject omdat zij zagen dat er niets te halen was voor de bewoners. Daarna hebben meerdere gemeentes zich uitgesproken tegen dit traject, waarbij Gemeente Rotterdam als ‘huisbaas’ een belangrijke speler is. Recentelijk heeft nu de Provincie Zuid-Holland zich gekeerd tegen het schijnproces.

RTV-Hoeksewaard had de primeur van het interview met voorzitter van onze vereniging, Alfred Blokhuizen. De uitzending is later op tal van andere lokale zenders te horen geweest.

Bron: RTV-Hoeksewaard, 7 juli 2022