RTV LansingerlandDennis Thoen nieuwe vertegenwoordiger van bewoners in Lansingeland

RTV Lansingerland sprak met de nieuw aangestelde CRO vertegenwoordiger Dennis Thoen.

Hij gaat in het regionaal luchthavenoverleg de bewoners van Lansingerland vertegenwoordigen en volgt Thea van de Coevering - van Heesewijck op. Thea heeft vele jaren zitting gehad in de CRO en draagt haar dossier over.

Afscheid genomen van Thea van de Coevering als bewonersvertegenwoordiger en haar plaatsvervanger Robert van der Ouderaa

Herkomst

Jan Willem de Vries van RTV Lansingerland introduceert Dennis Thoen en vraagt naar zijn herkomst en motivatie. Eén van zijn eerdere werkgevers was Schiphol. Het mag duidelijk zijn dat dit aanleiding was voor kritische vragen. Ook stellige eerdere opmerkingen vanuit de CRO, maar ook vanuit de luchthaven RTHA werden Dennis voorgehouden om een reactie te vragen.

Dennis Thoen (CRO) Lansingerland

Correct

Het gesprek is hieronder te beluisteren. De toon van Dennis Thoen is die van een correcte man, die graag met open vizier gesprekken aan gaat. Hij meldt ook dat hij een ronde langs belanghebbende gaat doen ter inventarisatie. Het spreekt dat de BTV als vertegenwoordiger van álle bewoners die last hebben van de luchthaven, al eerder met Dennis heeft gesproken. Hij meldt dat ook in het interview en spreekt zijn waardering uit voor de harmonieuze sfeer die hij binnen de BTV vergadering aanwezig aantrof. Dit, in contrast met de bewonersbijeenkomst die eerder door RTHA in Lansingerland werd georganiseerd. Deze verliep tumultueus en liet veel onvrede bij de aanwezigen achter.

Aanwas leden

Presentator Jan Willem de Vries liet niet ongemerkt voorbij gaan dat de groei van BTV-leden uit Lansingerland afgelopen periode fors is toegenomen. Niet vermeld wordt dat ook uit andere plaatsen veel leden toestromen, zoals Zevenhuizen e.o. Vlaardingen, Schiedam en natuurlijk Rotterdam.

Complex dossier

Het luchtvaartdossier is erg complex. Niet zonder belang heeft de vliegtuiglobby het in afgelopen jaren voor elkaar gekregen dat zijn tal van eigen regels hebben gekregen ter bescherming van hun verwoestende werkzaamheden voor het milieu. Een bewonersvertegenwoordiger wordt verondersteld niet alleen de gedupeerde bewoners te vertegenwoordigen, maar ook de voorstanders. Omdat deze ‘vliegfanaten’ ruimschoots vertegenwoordigd worden door de andere CRO-deelnemers, besloten andere bewonersvertegenwoordigers zich in te zetten voor gedupeerden van de het luchtverkeer. Dit is overigens nog altijd een meerderheid van de bevolking. Aan Dennis Thoen de vraag of hij dat ook gaat doen.

Tot slot heeft Dennis Thoen een duidelijke visie over de toekomst van Rotterdam The Hague Airport. Hij ziet dat er geen ruimte meer is voor groei en staat niet onwelwillend tegenover een krimpscenario omdat hij alle opties wil open houden.
De BTV wenst Dennis een mooie en succesvolle tijd toe bij de CRO. Het bestuur is natuurlijk beschikbaar om de gezamenlijke belangen te bespreken.

Bron: RTV-Lansingerland, 12 augustus 2022

Lees ookNieuwe bewonersvertegenwoordigers in CRO RTHA geïnstalleerd

Beluister radiofragment: