algemeen dagbladSchiedam verzet zich tegen uitbreiding vliegveld

Steeds meer raakt ook de politiek zich bewust van het de negatieve effecten die de aanwezigheid van een vliegveld nabij dicht bevolkt woongebied met zich mee brengt. Nu heeft ook Schiedam zich uitgesproken tegen uitbreiding van Rotterdam The Hague Airport (RTHA).

Hoewel de belanghebbende directie van het vliegveld bij iedere gelegenheid roept dat méér vliegtuigen goed is voor de Rotterdamse regio, kan dit niet met cijfers worden gestaafd.
Eerdere berichten toonden aan dat het vliegveld voor het overgrote deel zorgt voor kapitaalvlucht naar het buitenland omdat het hoofdzakelijk vakantiegangers weg brengt.
Uit onderzoek is gebleken dat naast lawaai ook fijnstof dodelijk kan zijn voor omwonenden. Gemeente Schiedam ziet tevens het negatieve economische aspect: in delen van de stad zullen sterke waarde vermindering van huizen met zich meebrengen door de vervuiling door het luchtverkeer.
De volgende gemeentes die zich hiervoor zouden moeten sterk maken zijn Vlaardingen, Landsingerland met als voorbeeldfunctie Rotterdam.
Bron: Algemeen Dagblad, 31 maart 20152015-Schiedams-verzet-tegen-RTHA