algemeen dagbladEr moeten minder nachtvluchten komen van en naar Rotterdam The Hague Airport.

Dat wil de Statenfractie van GroenLinks. De partij doet dit verzoek na een geslaagde proef rondom Schiphol.

Daar is een succesvolle proef gehouden met het verkorten van de tijd waarin de vliegtuigen mogen landen en opstijgen. Die is in totaal met anderhalf uur ingekort, zo weet de partij.
GroenLinks wil dat de proef per direct wordt ingevoerd voor het vliegveld bij Rotterdam. Het voorstel van GroenLinks kan positieve gevolgen hebben voor de inwoners van Lansingerland, Schiedam, Rotterdam-Schiebroek, Zoetermeer, Pijnacker en Delfgauw.

Extra vliegtuigen over woning
Door het veranderen van de aanvliegroutes van Rotterdam The Hague Airport krijgen met name deze bewoners te maken met extra vliegtuigen over hun woning. In dat geval zou het goed uitkomen dat er minder in de nacht mag worden gevlogen vanaf het vliegveld van Rotterdam.
Volgens de Statenfractie van GroenLinks is er nog een belangrijke reden voor het aan banden leggen van de nachtvluchten in de regio van het Rotterdamse vliegveld. Volgens de partij zijn de woningen waar de vliegtuigen laag overheen komen niet extra geïsoleerd, zoals rondom Schiphol vaak wel het geval is.

Bron: Algemeen Dagblad, 20 juli 2015 
Klik op afbeelding voor het hele artikel.
2015-07-22 Minder Nachtvluchten van en naar Rotterdam Airport