AD-OnlineOmwonenden vliegveld zijn 'vakantieparkeerders' beu

Omwonenden van Rotterdam The Hague Airport zijn het zat dat vakantiegangers in hun straat parkeren. Steeds vaker vinden reizigers hun voertuig bij thuiskomst beschadigd terug.

Auto's worden bekrast, de banden lekgestoken of er zelfs afgehaald. ,,De agressie rondom vakantieparkeerders neemt toe, hebben we het idee'', zegt voorzitter Anne Snoeck-Henkemans van de gebiedscommissie Overschie.

Vakantiegangers

Vakantiegangers houden de parkeerplekken soms wekenlang bezet. Op diverse websites tippen reizigers elkaar over waar je gratis kan parkeren in de buurt van het vliegveld. Vooral parkeren langs de busroute is populair, zoals bij halte De Lugt. Het gevolg is dat bewoners er hun auto niet kwijt kunnen.

Frustratie

De frustratie is groot. 'Alleen bewoners, geen vakantiedump', staat er op een zelfgemaakt verkeersbord. ,,Het bord staat er nu al zeker een jaar, maar het heeft niets geholpen'', zegt een 26-jarige bewoonster. "Als je geld hebt om op vakantie te gaan, moet je ook kunnen betalen voor parkeren en niet bewoners tot last zijn."
Lees hieronder het hele artikel.

Bron: AD 19 augustus 2017
2017-08-19-AD-vakantieparkeerders