Schiedam 24

'Luchthavenminister neemt bewonersparticipanten niet serieus'

Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen steunt groei van Schiphol. Dat blijkt uit correspondentie door het ministerie van 5 juli 2019. De Bewonerspartcipatiegroep Vereniging BTV-RotterdamAirport moest dit uit een persbericht vernemen en is hier verbolgen over.

Overleg genegeerd

Groei van Schiphol brengt indirect groei voor omliggende luchthavens met zich mee, waaronder het vliegveld in Rotterdam (RTHA). “De minister gaat hierbij geheel voorbij aan het feit van de lopende overlegstructuren en door haar ingestelde participantengroepen in dit kader. De minister neemt hiermede afstand van de door haar ingerichte overlegstructuren en neemt hiermede ook de bewoners niet echt serieus”, vindt Vereniging BTV-RotterdamAirport (Bewoners tegen Vliegtuigoverlast Rotterdam Airport).

Hoe zou u zelf reageren?

In een brief van de vereniging aan de minister worden dertien vragen aan de minister gesteld. Zoals: Hoe zou u zelf reageren als u wordt geconfronteerd, als participant, als u op ernstige informatieachterstand wordt gezet en uit de media moet vernemen welke besluiten er zijn genomen? Welke waarde hebben verdere participatiebijeenkomsten, nu het besluit van de minister glashelder is en volledig afwijkt van wat het afgelopen jaar met het ministerie is besproken met de participanten?

De brief is mede-ondertekend door bewonersparticipatie-organisatie SATL (Samenwerkende Actiegroepen Tegen Lelystad Airport).

Bron: Schiedam24, 10 juli 2019