Schie.nuOmwonenden vliegveld voelen zich niet serieus genomen door gemeente

Bewoners uit Schiedam-Noord, in de buurt van het vliegveld, voelen zich niet serieus genomen door het gemeentebestuur met hun klachten over geluidshinder van het vliegverkeer.

In een brief aan het college en de gemeenteraad zeggen zij dat de dagelijkse ervaring van het lawaai van laag overvliegende vliegtuigen, het uitblijven van informatie over maatregelen om dit tegen te gaan en berichtgeving aan de kant van Rotterdam The Hague Airport leidt tot groeiende ergernis en irritatie.

Vliegtuig komt over huizen in Schiedam

“RTHA gaat gewoon door met de exploitatie, stoort zich niet aan de afspraken rond de nachtsluiting, breidt het lijnennet uit waardoor er nu de hele dag sprake is van hinder en verhoogt het aantal vluchten in de vroege ochtend met 20%”, melden de bewoners. Ook de vele vluchten die over de Schiedamse woonwijken worden uitgevoerd zorgen voor een groeiende ergernis.

“RTHA stoort zich niet aan de afspraken rond de nachtsluiting, breidt het lijnennet uit.

Verder zijn de bewoners niet te spreken over het feit dat de gemeente op het vlak van de communicatie in alle talen zwijgt. Het is volgens hen na de informatiebijeenkomst van oktober vorig jaar vooral stil gebleven. Zij willen dan ook weten hoe de informatievoorziening aan de omwonenden kan worden verbeterd. Ook hebben de omwonenden aan de gemeenteraad gevraagd welke hinderbeperkende maatregelen er in de afgelopen tijd zijn genomen.
Bron: Schie.nu, 5 november 2019