AD Online

Iedereen kan nu vliegtuigherrie meten en overlast melden dankzij app

De app wordt een aanvulling op het officiële meldingensysteem van de DCMR Milieudienst Rijnmond.

De gemeente Rotterdam gaat de metingen die gebruikers van de vliegherrie-app Explane doen, inzetten als extra bron van informatie voor het bepalen van beleid voor Rotterdam The Hague Airport.

De stichting Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast (BTV) is blij met het standpunt van milieuwethouder Arno Bonte (GroenLinks). ,,Wij vragen al jaren om een gebruiksvriendelijke app voor het doen van overlastmeldingen, echter steeds zonder resultaat”, zegt voorzitter Alfred Blokhuizen. ,,Bonte laat zien dat het stadsbestuur niet doof is voor vliegtuigoverlast en de burgers die daar last van hebben. We hopen dat Schiedam en Lansingerland volgen.”

Explane bestaat nog maar kort en is ontwikkeld door SchipholWatch, een actiegroep van bewoners die strijden tegen uitbreiding van de nationale luchthaven. De app is overal te gebruiken en geeft aan welk vliegtuig er over komt en hoeveel decibel het toestel veroorzaakt. ,,Je hebt niet alleen meteen duidelijkheid, je hebt ook direct een melding gedaan”, zegt Blokhuizen.

Bron: AD 22 november 2019

Downloaden?

App downloaden of meer weten? Lees ook Wethouder Bonte Omarmt App.