Algemeen DagbladOnbegrip over mislopen miljoenen

Lansingerland kan fluiten naar een rijksbijdrage van 11,6 miljoen euro voor de realisatie van nieuwbouwwijk Wilderszijde in Bergschenhoek.

'Den Haag' heeft de gemeente, voor de tweede keer inmiddels, overgeslagen bij het uitkeren van ondersteunende woningbouwmiljoenen. De nieuwe wijk loopt nu sowieso vertraging op.
,,Onbegrijpelijk dat Wilderszijde geen geld uit de woningbouwimpuls ontvangt om zo'n 2600 woningen voor Lansingerland en de regio Rotterdam te realiseren. Hoe leg je dit uit aan de vele woningzoekenden, waaronder starters en ouderen, die hier graag hadden willen wonen?" zegt wethouder Jan-Willem van den Beukel.
De gemeente heeft om een toelichtend gesprek gevraagd met het ministerie van Binnenlandse Zaken. Daarna moeten college en raad met elkaar in conclaaf over hoe de ontwikkeling van Wilderszijde verder moet. Hoe groot de vertraging is, is nu nog onbekend. Wilderszijde roept overigens ook weerstand op. De Nederlandse Stichting Geluidshinder en Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast (BTV) Rotterdam Airport beschouwen de te bebouwen 100 hectare als te lawaaiig om er gezond te kunnen leven. Ook D66 en GroenLinks in Lansingerland zijn kritisch op dit punt.

Bron: AD 23 februari 2021

Onbegrip over mislopen miljoenen