AD Online"Politici praten elkaar voortdurend na."

Schrijft verontrustte lezer Frans Maal in het AD.

Hij constateert dat veel politici zich laten sturen door de reclamepraat van een economisch nutteloze vliegveld. Keer op keer worden (bewezen) onwaarheden genoemd als motivatie om het overloopputje van Schiphol, Rotterdam The Hague Airport te handhaven of zelfs groei te gunnen.
Betrouwbare rapporten over economisch nut voor de regio van de luchthaven bestaan niet. Het is ook niet zonder reden dat de vertrekkende directeur Ron Louwerse botweg weigerde om te laten uitrekenen wat de economische én maatschappelijke aspecten zouden zijn bij krimp van de luchthaven. Dit was een harde eis van zowel Gemeente Rotterdam als van de Provincie.

Vliegen kost de maatschappij meer dan dat het oplevert.

Vliegen kost de maatschappij meer dan dat het oplevert.

Weer een raadslid in Schiedam die zijn bewering dat Rotterdam The Hague Airport belangrijk voor de economie is, op geen enkele manier kan onderbouwen (AD, 22-9). Politici praten elkaar voortdurend na. Het is iets roepen, maar géén van hen heeft dit ooit duidelijk kunnen maken. Zelf hebben ze het steeds over een vakantieluchthaven. Daarmee zeggen ze het zelf al. Die voegt niets of nauwelijks iets toe aan de economie in de regio.
En toch voortdurend blijven roepen hoe belangrijk die luchthaven voor de economie is. De leefbaarheid rondom de luchthaven wordt wel degelijk aangetast voor veel mensen. Het leefklimaat van mensen in de omgeving van RTHA is ondergeschikt. Dat blijkt uit de vergelijking van dhr. Volkman. Die vindt die ene keer dat je op vakantie gaat en dan niet in de rij hoeft te staan, net zo belangrijk als die leefomgeving. Je zult zo iemand maar als gemeenteraadslid hebben.”

F.P. Maal, Rotterdam Schiebroek
Bron: Ad, 28 September 2022