Meetpunten geplaatst

Enorme dank aan de honderden spontane bijdragers van de crowdfundactie!

Binnen één week nadat deze actie was gestart, was er voldoende saldo binnen om het eerste meetpunt voor geluid en ultrafijn stof geïnstalleerd worden. Dit moment is op een foto vastgelegd.
Terwijl dit artikel wordt geschreven, komen nog steeds bijdragen binnen. Hoe hoger het bedrag wordt, hoe langer er gemeten kan worden.
Daarnaast is er bijna €750,= rechtstreeks op onze rekening overgemaakt voor dit doel. Hiermee is niet alleen de organisatie en de BTV blij, zodra de resultaten bekend zijn, kunnen vele duizenden mensen weten hoe de wereld is zonder vervuiling en overlast van vliegtuigen.

Meetapparatuur
De foto toont een installateur van Sensornet bij de richtmicrofoon (boven op de paal) en de meetkasten.

Geheime locatie

De plaatsing van de mobiele meetpunten is in aantal en locatie niet vrijgegeven op welke posities deze zijn geplaatst. Met het oog op vandalisme is het beter dat dit niet bekend is.
In de uiterst professionele rapportage van Sensornet wordt dit achteraf uiteraard wel vermeld.
Middels nieuwsbrieven worden onze leden op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

Nieuwe leden

Het is ook bijzonder fijn te zien dat zich meerdere nieuwe gezinnen hebben aangemeld als lid. Wonderlijk genoeg was er 1 opzegging van een lid die de samenwerking met Urgenda afkeurde. Uiteraard is het jammer dat deze mening leeft, maar de BTV is zeer positief over Urgenda en dankbaar voor de technische en communicatieve input die zij hebben geleverd plus de garantstelling voor dit project.