2) Juridisch Dossier

AD OnlineMilieuclub stapt naar de rechter om stikstofuitstoot op Rotterdam The Hague Airport

Hoewel Rotterdam The Hague Airport (RTHA) de milieuwet overtreedt, wil minister Carola Schouten de luchthaven niet beboeten. Mobilisation for the Environment (MOB) vindt het onbestaanbaar en stapt naar de rechter. Voor juridische bijstand is al bijna 14.000 euro ingezameld.

Lees meer...

Raad van StateUitspraak Raad van State-Nachtvluchten

Op 14 juni 2019 deed de Raad van State uitspraak over het hogerberoep dat deze Vereniging aantekende tegen het feit dat de ILT niet hoefde op te treden tegen overschrijding van het aantal nachtvluchten.

Lees meer...

Schiedam 24

BTV bij Raad van State over nachtregime vliegveld

De Raad van State behandelt 7 juni het hoger beroep van de BTV wegens het niet handhaven van het nachtregime op de Rotterdamse luchthaven.

Lees meer...

Dossier-Juridisch-sPleitnota nachtvluchten

849 NACHTVLUCHTEN. Op 24 november 2017 werd bestuur van de BTV gehoord voor de rechtbank inzake een slepende kwestie over het toegestane aantal nachtvluchten op Rotterdam The Hague Airport.

Lees meer...

Beroepschrift tegen besluit IenM inzake nachtvluchten

Op 25 november 2016 tekende de Verening BTV RotterdamAirport bij de rechtbank bezwaar aan tegen het besluit van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu (IenM), namens deze de Inspecteur Leefomgeving en Transport (ILT)

Lees meer...

ILT-logoILT verklaart bezwaarschrift BTV ongegrond

Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) verklaart bezwaarschrift BTV ongegrond omdat getal 849 (van nachtvluchten) niet in de wetgeving staat.

Lees meer...

Beroepschrift bij Raad van State in 2010

De BTV heeft naar aanleiding van het besluit tot verdere uitbreiding van Rotterdam The Hague Airport een beroepschrift ingediend bij de Raad van State conform het geldende bestuursrecht.

Lees meer...

BTV RotterdamAirportBTV stuurt zienswijze in op verlening natuurvergunning aan RTHA.

Rotterdam The Hague Airport had, evenals andere luchthavens geen natuurvergunning.

Lees meer...

Ontheffing van milieuregels voor RTHA afgegeven

De officiële tekst van de Inspectie voor Leefomgeving en Transport over de NSS in het bijzonder voor Rotterdam The Hague Airport (RTHA):

Lees meer...

Omzettingsregeling luchthaven Rotterdam The Hague Airport

De Omzettingsregeling luchthaven Rotterdam The Hague Airport wordt ook wel aangeduid als het Omzettingsbesluit. Hierin is geregeld dat de rekeneenheid voor geluid wordt omgezet van Ke naar Lden. De ingangsdatum van deze regeling is 1-05-2013. 

Voor de officiele tekst van de regeling klik hier.

noot: ivm beperking van de bestandsgroote zijn de bijlagen behorende bij deze regeling niet scherp; indien u een beter leesbare versie van de bijlagen wenst dan kunt u dit vinden via de website 'wetten en regelgeving' te vinden via www.overheid.nl: klik hier.

Voor gerelateerde artikelen, klik onderstaande items:

- Perbericht BTV

- Wat is Lden? 

*** Als versies verouderd zijn of er documenten toegevoegd kunnen worden horen we dat graag.  Help ons deze site actueel te houden!

Copyright ©  BTV-RotterdamAirport 2021  
Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast - BTV-RotterdamAirport
De Vereniging heeft de ANBI-status.