Transport EnvironmentBiobrandstoffen in de meeste gevallen twee keer zo duur als benzine en diesel.

Biobrandstoffen voegen jaarlijks 17 miljard euro toe aan Europese brandstofrekening.

QuoteDe verslaafde zwaan: 'Zou het erg zijn als KLM ophoudt te bestaan?'

Quote-columnist Robert De Boeck vindt de miljarden die in KLM gepompt worden, maar zonde.

Rotterdam The Hague Airport logoBTV bewondert een elektrisch vliegtuig bij NLR

De afspraak stond al maanden in de planning, maar vrijdag 11 februari 2022 kwam het er dan eindelijk van. Een bewonersdelegatie van BTV Rotterdam, Alfred Blokhuizen en Richard Abbenhuis, mocht het eerste elektrische vliegtuig in ons land komen bewonderen, op het gastvrije vliegveld Zestienhoven.

1Vandaag LogoEconomie groeit niet door uitbreiding Schiphol, het kost alleen maar geld.

nieuw onderzoek legt bom onder plannen

De groei van Schiphol levert de Nederlandse economie geen geld op. Het leidt alleen maar tot extra kosten. Tot die opvallende conclusie komen onderzoekers in een nieuw rapport, in opdracht van de gemeente Aalsmeer.

De CorrespondentDuurzaam vliegen bestaat niet. Tijd om er mee te stoppen

Op een langeafstandsvlucht gaan er per persoon vier badkuipen kerosine doorheen. Omdat een duurzaam alternatief nog heel ver weg is, bedreigt de groei van de luchtvaart onze leefbare toekomst.

delta.tudelft‘Geen enkel luchtvaartplan is in lijn met het akkoord van Parijs’

Het VN-plan om de klimaatimpact van luchtvaart te reduceren stelt weinig voor, schrijven TU-luchtvaartdeskundige Joris Melkert en collega’s in Nature Communications.

TU-DelftDuurzaamheid tussen droom en realiteit: de lessen van Bruno Latour

Kent u dat gevoel? U ziet een mooie video over een handige innovatie die de wereld gaat verbeteren.

Heraut Online “Elektrisch vliegen en synthetische kerosine uit CO2 zijn fabels”

Melden de heren Cees en Alfred Blokhuizen na een studie op dit onderwerp. De luchtvaart staat onder druk. Niet alleen door de pandemie, maar ook door de voortdurende roep dat het afgelopen moet zijn met al die geluidsoverlast en uitstoot van ziekteverwekkende stoffen.

Journalistiek en nieuwemediaDe uitzonderingspositie van Schiphol: waarom Nederlands grootste luchthaven rustig door kan gaan met vervuilen.

Terwijl iedereen probeert zijn steentje bij te dragen aan een milieuvriendelijker toekomst blijft luchthaven Schiphol vrijwel volledig buiten schot.

Rijksoverheid / Ministerie van Infrastructuur en MilieuMinister illustreert met “Wereldprimeur” de onhaalbaarheid van synthetische kerosine

Minister Cora van Nieuwenhuizen, bij velen bekend als de “minister van ongeremde luchtvaartgroei” plaatste met enige trots een video op Twitter over de eerste KLM-vlucht waarin gebruik werd gemaakt van synthetische kerosine.