Nu nlVergelijk uitstoot vakantiereizen

Hoewel deze video erg simpel de zaken uitlegt, is de essentie over duidelijk.

Vakantiehouden per vliegtuig is verwoestend voor ons klimaat. Hier wordt alleen gesproken over de gangbare vervuiling, maar is een vliegtuig veroorzaker van een enorme hoeveelheid ultrafijn stof, stinkende kerosinedamp en een onacceptabele hoeveelheid herrie.

Vergeet niet dat daarbij komt dat we midden in een milieucrisis zitten, die is uitgebreid met een energiecrisis. Vliegtuigen verbruiken enorme hoeveelheden fossiele brandstof. Nu wordt door tal van greenwashing propaganda verteld dat vliegen ‘straks’ CO2 neutraal zal geschieden. Dit is een fabeltje. De nieuwste generatie vliegtuigen kunnen niet meer dan 10% synthetische kerosine bijmengen, anders leidt het tot motorschade. Het is de komende 50 jaar niet mogelijk om die 10% synthetische kerosine te produceren. Energiedeskundigen hebben becijferd dat alleen al voor de energievraag op Schiphol minimaal 55 kerncentrales van de omvang ‘Borsele’ moet worden gebouwd.

Dit gaat honderden miljarden euro kosten. Deze moet worden betaald door de belastingbetaler want de vliegindustrie is vrijgesteld van belasting. Geen BTW en geen accijns op de brandstof.

Kortom, pretvluchten zijn op korte termijn leuk. Het verwoest voor de komende generatie echter zoveel aan natuur en (schone)lucht, daar wilt u de volgende generatie, uw kinderen, niet mee belasten. Kies verstandig, laat het vliegtuig staan.

Bron: NU.nl, 28 juni 2022