PERSBERICHT - 65 jaar RTHA: Tijd voor pensioen

Persbericht
Datum: 2021-09-30

Goedemiddag Redactie,

Het Rotterdamse vliegveld bestaat nu bijna 65 jaar. Dat gaat men vieren, echter zonder de omwonendenvereniging BTV. De BTV is niet uitgenodigd voor dat feestje, Dat vinden we heel opmerkelijk, want de BTV is al meer dan 35 jaar gesprekspartner van vliegveld Zestienhoven.

Opmerkelijk dat ze de omwonendenvereniging, met bijna 1000 huishoudens als lid, links laten liggen. De BTV had het idee dat er altijd een dialoog was tussen georganiseerde omwonenden en het vliegveld. We zijn uit de participatie over de toekomst van het vliegveld geweerd en we maken nu dit weer mee. Zeer teleurstellend!

65 Jaar is natuurlijk een lange tijd. In die tijd is veel veranderd. Was het vliegveld vroeger van zakelijk belang, nu is ze dat nauwelijks meer. BTV vindt daarom RTHA 65 een mooi moment om de luchthaven grotendeels met pensioen te laten gaan. De bekende slogan 65 = 65 past hier precies. Daarvoor ligt een heel mooi realistisch plan, dat ook al ingang heeft bij de Rotterdamse Gemeenteraad: Rotterdam Central Park. Ook de Provincie vindt dat ander gebruik van het luchthaventerrein moet worden onderzocht. Dat gepresenteerde plan maakt een einde aan de enorme luchtvervuiling en geluidsoverlast. Het zorgt er ook voor dat de werknemers (90 fte) van het vliegveld een mooie schone toekomst krijgen. Want werkgelegenheid te over na de pensionering van RTHA. De BTV pleit ook voor het openhouden van de helihaven voor maatschappelijk heliverkeer. En ja, Rotterdam kan best zonder een vakantieluchthaven met stunttarieven die zoveel overlast- en gezondheidseffecten veroorzaakt voor een grote stedelijke omgeving. (www.rotterdamcentralpark.nl).

Op www.vliegherrie.nl kan nu worden bekeken hoe groot het gebied is waar ernstige overlast wordt ervaren.

meldingslocaties vliegtuigoverlast

PS: mocht men ontkennen dat de BTV uit de participatie is geweerd, hetgeen al eens is gebeurd: hieronder de mail waarin dat gebeurde.

BTV wordt onder druk gezet