PERSBERICHT - Rotterdamse partijen in debat over luchtvaart

Rotterdam, 24 februari 2021

Op dinsdagavond 1 maart vindt het grote Rotterdamse luchtvaartdebat plaats in de Bibliotheek Rotterdam gelegen aan de Hoogstraat 110.

Na een inleiding door journalist Ties Joosten gaan politieke partijen van de gemeente Rotterdam met elkaar in debat over de toekomst van de luchtvaart op Rotterdam The Hague Airport. Onderwerpen die aan de orde komen zijn het terugdringen van overlast, de maatschappelijke en economische waarde van het vliegveld, de (on-) mogelijkheden van duurzame luchtvaart en bewonersparticipatie.

Het debat wordt georganiseerd door de vereniging Bewonersgroep Tegen Vliegtuigoverlast (BTV), mede mogelijk gemaakt door het Rotterdams Milieucentrum.
Rotterdam The Hague Airport houdt de gemoederen in de stad flink bezig. Veel omwonenden ervaren overlast, terwijl anderen juist de maatschappelijke en economische waarde van het vliegveld roemen. Wat ons betreft hoog tijd voor een goed debat waarin de politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van de gemeente Rotterdam kleur bekennen.

  • Het debat vindt plaats van 19.30 uur tot 21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur) in de Bibliotheek Rotterdam gelegen aan de Hoogstraat 110 (ingang Bibliotheektheater).

De avond begint met een gesprek met journalist Ties Joosten over zijn boek ‘De blauwe fabel’ over KLM. Vervolgens gaan de vertegenwoordigers van de politieke partijen met elkaar in debat aan de hand van een aantal prikkelende stellingen. De avond wordt geleid door Rogier Elshout.
Belangstellenden zijn van harte welkom, vooraf aanmelden is niet nodig.

Eind bericht

Download hier het bericht als Word-document
LEES OOK: Gerelateerde rapporten via alfredblokhuizen.nl