Verkiezing Tweede kamer 2017

Rotterdam, 25 februari 2017.

Persbericht


De vereniging Bewoners tegen Vliegtuigoverlast Rotterdam Airport (BTV) heeft de verkiezingsprogramma’s van de zittende partijen in de Tweede Kamer gecheckt op wat zij aan standpunten innemen als het gaat om luchtvaart en milieu.

De meeste partijen gaan niet specifiek in op vliegveld Rotterdam the Hague Airport (RTHA). Alleen D66 spreekt expliciet over de noodzaak om ook bij RTHA te streven naar een optimale balans tussen vliegen, wonen en het beschermen van de natuur.

Gekeken is naar wat partijen vinden van zaken als luchtkwaliteit, (ultra)fijnstof, CO2 beprijzing luchtvaart, geluidsnormen, groei van de luchtvaart, kerosineheffing, Schiphol en Lelystad.

• PvdA, SP, D66, CU, Groen Links, en PvdD zijn partijen die in de ogen van de BTV positief scoren, gezien vanuit het belang van omwonenden rond RTHA.
• VVD, SGP en 50Plus scoren negatief.
• CDA volstaat met algemeenheden, en PVV zegt over deze thema’s niets. (0)

Op onze website www.BTV-RotterdamAirport.nl en facebookpagina https://www.facebook.com/BTV.RotterdamAirport.nl hebben we een totaal overzicht gepubliceerd van de standpunten van genoemde partijen, zie https://goo.gl/r7w0Y8

Dowload Persbericht als PDF