Dossier "Luchthavenbesluit'

Rotterdam The Hague Airport dient over een 'Luchthaven Besluit' te beschikken. Deze wordt verstrekt door de minister van I&W.
De aanvraag hiertoe dient de betreffende luchthaven zelf te doen nadat tal van formele procedures zijn doorlopen. Helaas schort het in de uitvoering van de procedures en loopt de luchthaven jaren achter op schema.

Image

Rijnmondnieuws'Raad Vlaardingen moet bezwaar maken tegen vliegveld Rotterdam'

Het stadsbestuur van Vlaardingen stelt de gemeenteraad raad voor om in een zienswijze nogmaals te benadrukken geen groei te willen van vliegveld Rotterdam The Hague Airport.

De groeiplannen van dit vliegvel zouden haaks staan op de ambitie om de leefbaarheid en luchtkwaliteit in Vlaardingen en in de regio te verbeteren. Daarnaast mag het bestaan van het vliegveld geen belemmering vormen voor toekomstige woningbouwopgaven in Vlaardingen.

Transavia

Het formele traject voor de aanvraag van een nieuwe luchthavenbesluit door het Rotterdamse vliegveld is van start gegaan. In de Notitie Reikwijdte en Detailniveau staat beschreven wat er in het milieueffectrapport, dat voor het nieuwe luchthavenbesluit nodig is, wordt opgenomen en onderzocht. De Vlaardingse gemeenteraad heeft de wettelijke mogelijkheid om een zienswijze in te dienen.

Bron: RijnmondNieuws/Editie Schiedam, 13 februari 2023 1 reactie