SchipholWatchSchipholWatch inventariseert interesse in civiele procedure tegen Schiphol

De NAM moet aan een groep burgers een schadevergoeding betalen voor immateriële schade en gemist woongenot als gevolg van de aardbevingen in Groningen. SchipholWatch start een inventarisatie onder omwonenden of zij interesse hebben om een vergelijkbare procedure op te starten tegen Schiphol.

Dit zal een zaak van lange adem worden. In Groningen bepaalde de rechtbank al in 2017 dat de NAM – een joint-venture van Shell en Exxon – een schadevergoeding moest betalen voor het gederfde woongenot.

Vervolgens spanden 127 eisers een zaak aan tegen het bedrijf. In 2019 stelde het gerechtshof 65 van hen in het gelijk, zo meldt de website letselschade.nu.

De NAM ging in cassatie bij de Hoge Raad, maar die oordeelde in 2021 dat de uitspraak van het hof blijft staan.

Hoogte schadevergoeding

Het hof stelde de vergoedingen voor immateriële schade vast op bedragen tussen de 2500 en 6250 euro per persoon. De schade wegens gemist woongenot moeten nog worden vastgesteld door een onafhankelijk bureau.

SchipholWatch peilt nu de belangstelling onder omwonenden van Schiphol om deel te nemen aan een dergelijke zaak. Mogelijk kan dat via de rechtsbijstandsverzekering. Als er voldoende mensen interesse hebben en hun klachten bundelen, vallen er mogelijk afspraken te maken met de verzekeraars, zodat de kosten voor een belangrijk deel voor rekening van deze bedrijven komen.

Als u interesse heeft om deel te nemen in zo’n zaak, vul dan onderstaand formulier in. Daarin vragen we uw naam, woonplaats, e-mail adres plus de naam van uw rechtsbijstandsverzekeraar.

illustratie: MasterTux via Pixabay

Samen sterk

Bij voldoende belangstelling maken we een geanonimiseerd totaaloverzicht voor de verschillende verzekeraars met het verzoek om de mogelijkheden te bespreken. Door samen op te trekken, maken we meer kans bij de verzekeraars en in de eventueel daaropvolgende rechtszaak.

Uw gegevens worden door ons uiteraard strikt vertrouwelijk behandeld en niet aan derden ter beschikking gesteld. Invullen van het formulier verplicht u tot niets: u geeft slechts aan belangstelling te hebben in het opstarten van de zaak.

Als we het op een akkoord kunnen gooien met de verzekeraars, kunt u op dat moment beslissen al dan niet mee te doen. De inventarisatie voeren we uit om alvast te kunnen aangeven om hoeveel verzekerde klanten het gaat, zodat de verzekeringsmaatschappijen de urgentie voelen.

Vervolgstappen publiceren we steeds op deze site en via een e-mail aan geïnteresseerden, zodat alle potentiële deelnemers goed op de hoogte blijven van de vorderingen.

Vul het formulier in op
https://schipholwatch.nl/2022/10/11/schipholwatch-inventariseert-interesse-in-civiele-procedure-tegen-schiphol/

Bron: SchipholWatch, 11 oktober 2022