Actiedag - Schiphol 5Krimp de luchtvaart november

Tijd om de vervuiling van Schiphol te stoppen: Krimp Luchtvaart Protest

Samen met Milieudefensie organiseren wij het Krimp Luchtvaart Protest op zaterdag 5 november.

Starttijd van de demonstratie is 11:00 uur op Schiphol Plaza. Er komen interessante sprekers uit de landelijke politiek en vanuit vlieghinder- en milieuorganisaties. Aansluitend lopen we een protest route naar de plek waar Schiphol voor 1 miljard euro een nieuwe terminal wil laten bouwen. Verwachte eindtijd is ongeveer 13:00 uur. Kom jij ook om Schiphol duidelijk te maken dat krimp de enige route is en de toenemende luchtvaart boven Nederland niet meer acceptabel is? We nodigen je van harte uit om ook te komen, iedereen is welkom!

Krimp luchtvaart protest, 5 november 2022

Naast de herrie die ze produceren zijn Schiphol en KLM ook grote vervuilers, de kwaliteit van de klimaatplannen van beide bedrijven is beoordeeld als onvoldoende. De bedrijven proberen tijd te rekken met oplossingen die nog lang op zich laten wachten en waarvan onzeker is of ze voldoende zullen helpen.

Wat ons betreft is het simpel. Een snelle manier om Schiphol te laten krimpen, zonder dat de Nederlandse toerist hier last van heeft, is door het hub model af te bouwen. We hebben dat uitgelegd in deze korte animatie.

Daarnaast is het van belang dat de klimaat- en gezondheidsschade veroorzaakt door geluid, ultrafijn stof, stikstof, en andere zorgwekkende uitstoot worden beprijsd en de werkelijke kosten door de vervuilers betaald worden. Samen met de klimaatorganisaties eisen wij een eind aan de voorkeurspositie van de luchtvaart.

Kom ook op 5 november, neem al je vrienden mee, samen staan we sterker!

Bron: Krimpluchtvaart.nl, 13 september 2022