Persbericht - Meer overlast van vliegveld Rotterdam the Hague Airport (RTHA)

Het aantal bij de DCMR ingediende klachten over geluidsoverlast van vliegtuigen is niet gelijk aan de overlast van RTHA die wordt ondervonden.

De vereniging Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast Rotterdam Airport (BTV) heeft ook in 2015 weer meer leden gekregen. Meer mensen ondervinden dus meer overlast van Rotterdam The Hague Airport (RTHA). Inmiddels heeft de BTV leden in Rotterdam, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Schiedam, Bleiswijk, Pijnacker, Zevenhuizen, Delft, Vlaardingen, Gouda, Nieuwerkerk aan de IJssel, Oude Tonge, De Lier/Westland, Moordrecht en Nootdorp.

De groei in ons aantal leden lijkt niet overeen te komen met de afname van klachten bij de DCMR. Veel leden van de BTV geven echter aan dat ze niet meer klagen bij DCMR, omdat ze menen dat het niet helpt.
De Piaggio bijvoorbeeld stond in 2014 in de top drie van vliegtuigen die de meeste geluidsoverlast veroorzaakten. Maar dit lawaaiige vliegtuigje vliegt nog steeds op RTHA.
Sommigen gaan ervan uit dat de BTV wel kan zorgen dat de overlast afneemt en namens hen klachten indient, maar alleen natuurlijke personen kunnen meldingen doen bij de DCMR.

Meer informatie op deze website of vraag deze via ons contactformulier