zakelijk vliegen oke-groeien neeKom 17 mei naar Stadhuis Rotterdam!

Oproep om op 17 mei aanwezig te zijn in het stadhuis van Rotterdam.
Op deze dag wordt de eerste (openbare) vergadering gehouden van de gemeenteraadscommissie over Rotterdam The Hague Airport.

Beste leden,

Hieronder een update rond de besluitvorming rond Rotterdam the Hague Airport (RTHA)

Rotterdam

Op woensdag 17 mei a.s. zal in Rotterdam, voor het eerst, in het stadhuis Rotterdam, vanaf 19.30 uur een (openbare) vergadering plaatsvinden van de gemeenteraadscommissie Economie, Haven, Mobiliteit en Duurzaamheid (EHMD) over RTHA. 

De BTV is op die avond één van de insprekers.Wij roepen de leden op aanwezig te zijn. Dat is voor gemeenteraadsleden een extra teken dat de overlast van het vliegveld ons raakt en dat u dat kenbaar maakt naar de gemeenteraadsleden en de betrokken wethouder.

Plaats
Verzamelen in de hal van het Stadhuis te Rotterdam. Betreden van het Stadhuis via de achterkant / tuinzijde (de voorkant Coolsingel is dan namelijk gesloten).

Tijdsschema:
19.00 : Verzamelen in de hal van het Stadhuis & opstellen met borden / posters van de BTV.
19.15: Voorafgaande aan de vergadering zal de BTV, hopelijk in aanwezigheid van enkele media, aan de voorzitter van de raadscommissie haar reactie aanbieden op het (rond 10 mei te verschijnen) concept- advies van de Bestuurlijke Regiegroep RTHA (BRR) over RTHA.
19.30 : Aanvang vergadering (openbaar).

Meenemen:
Het zou mooi zijn als u de BTV - poster meeneemt (evt. op karton plakken). De BTV zal er voor zorgen dat er een aantal extra exemplaren van de BTV- poster beschikbaar is.

Aanmelden:
Zowel het stadhuis als wij zouden graag tevoren enigszins een beeld hebben van het aantal mensen dat we mogen verwachten. Wij vragen om u aan te melden.
Bij vragen kunt U terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wij hopen op een grote opkomst.

 

Andere gemeentes:

- 2. Lansingerland.
Op dinsdag 16 mei a.s. zal daar de gemeenteraadscommissie Ruimte over het concept BRR advies over RTHA spreken. Op 1 juni a.s. volgt het debat in de gemeenteraad.

- 3. Schiedam
Op dinsdag 23 mei a.s. of (waarschijnlijker) op 24 mei a.s., zal de raadscommissie in Schiedam over het concept BRR advies over RTHA spreken. Op 6 juni a.s. volgt het debat in de gemeenteraad.

- 4. Provincie Zuid Holland
Op donderdag 24 mei a.s. in de ochtend houdt de Statencommissie Verkeer en Milieu een hoorzitting over concept BRR advies over RTHA. De BTV tracht daar in te spreken. Op 7 juni a.s. (van 14-18u) vergadert genoemde Statencommissie hierover. Op 28 juni a.s. (vanaf 10u) komt het dan in Provinciale Staten. 

De komende twee maanden zijn dus cruciaal voor de besluitvorming. Het moet eind juni a.s. uitmonden in een definitief advies van de BRR aan de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu. Niet alle genoemde data zijn overigens helemaal definitief: ze zijn te checken op de sites van de desbetreffende gemeenten en provincie. Maar o.a. 17 mei a.s. in Rotterdam staat wel vast.