Ontheffing van milieuregels voor RTHA afgegeven

De officiële tekst van de Inspectie voor Leefomgeving en Transport over de NSS in het bijzonder voor Rotterdam The Hague Airport (RTHA):

"In verband met de NSS is er voor de periode van 23 maart tot en met 26 maart aan de luchthaven Rotterdam The Hague Airport een ontheffing van de milieuregels voor het gebruik van de luchthaven afgegeven. Deze ontheffing maakt het voor de luchthaven mogelijk om eventuele operationele problemen, als gevolg van het ingestelde beperkte baangebruik op Schiphol en de luchtruimbeperkingen, te voorkomen. Met de ontheffing is het mogelijk eventuele vertragingen van het reguliere verkeer op te vangen. Zo mogen vliegtuigen tussen 23.00 uur en 07.00 uur landen die volgens schema eerder dan 23.00 uur hadden moeten arriveren. Regeringsvliegtuigen mogen 24 uur per dag landen, ook de minder stille vliegtuigen."

Ondanks deze ontheffing blijft het in alle gevallen mogelijk te klagen over geluidsoverlast: klik hier voor het klachtenformulier van de DCMR (geluidsoverlast vliegverkeer).