Dossier "Luchthavenbesluit'

Rotterdam The Hague Airport dient over een 'Luchthaven Besluit' te beschikken. Deze wordt verstrekt door de minister van I&W.
De aanvraag hiertoe dient de betreffende luchthaven zelf te doen nadat tal van formele procedures zijn doorlopen. Helaas schort het in de uitvoering van de procedures en loopt de luchthaven jaren achter op schema.

Image

RijksoverheidLaat u informeren over Rotterdam The Hague Airport

Officiële mededeling van de Rijksoverheid.

Van donderdag 26 januari tot en met woensdag 8 maart 2023 kan iedereen een zienswijze indienen over de concept-Notitie Reikwijdte en Detailniveau (concept-NRD) voor de luchthaven Rotterdam The Hague Airport (RTHA). In dit bericht leest u hoe u dat kunt doen.

Waarover gaat het project?

De luchthaven RTHA heeft het voornemen om een aanvraag voor een luchthavenbesluit in te dienen bij de minister van Infrastructuur en Waterstaat. In de wet staat dat elke regionale burgerluchthaven van nationale betekenis – waar RTHA er één van is – over een luchthavenbesluit moet beschikken. In het luchthavenbesluit worden regels over het gebruik van de luchthaven (waaronder de openstelling) opgenomen. Daarnaast bevat het luchthavenbesluit de aanduiding van gebieden waar speciale regels gelden die samenhangen met de luchthaven. Voordat een luchthavenbesluit kan worden vastgesteld, worden de effecten op het milieu onderzocht. Om de effecten op het milieu zichtbaar te maken wordt een Milieueffectrapport (MER) opgesteld. De eerste stap in de procedure voor het MER is de concept-NRD. Hierin is door RTHA de voorgenomen activiteit beschreven en de te onderzoeken milieueffecten. U kunt reageren op de voorgenomen inhoud en diepgang van het op te stellen MER, door een zienswijze in te dienen op de concept-NRD. De minister van Infrastructuur en Waterstaat is bevoegd gezag voor het vaststellen van een luchthavenbesluit en voor de procedure voor het MER.

Advertentie RTHA vergunningaanvraagHoe kunt u een zienswijze indienen?

U kunt op drie manieren een zienswijze indienen, van donderdag 26 januari tot en met woensdag 8 maart 2023.

Digitaal

Bij voorkeur ontvangen wij uw reactie via www.platformparticipatie.nl/rtha.

Mondeling

Voor het noteren van uw mondelinge zienswijze kunt u tijdens kantooruren een afspraak maken via het telefoonnummer 070 456 96 07. Ook bij de informatiemarkt is een notulist aanwezig om uw zienswijze te noteren.

Per post

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, directie Participatie o.v.v. Rotterdam The Hague Airport Postbus 20901, 2500 EX Den Haag

INFORMATIEMARKT

Door het ministerie wordt een informatiemarkt georganiseerd over de concept-NRD en de procedure. Op de informatiemarkt kunt u een toelichting krijgen op de voorbereidingen voor het luchthavenbesluit en de voorgenomen milieuonderzoeken. U kunt vragen stellen en in gesprek gaan met medewerkers van het ministerie en medewerkers van de luchthaven. U kunt zich tot en met 6 februari 2023 aanmelden voor de bijeenkomst door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wanneer? Donderdag 9 februari 2023.
Hoe laat? Van 19.00 uur tot 21.00 uur.
Waar? Stadskantoor Schiedam, Stadserf 1 te Schiedam.

Meer informatie Wanneer u de QR-code scant, komt u op de website: www.platformparticipatie.nl/rtha. Hier vindt u informatie over:

  • Inhoud van het project.
  • Welke documenten er zijn en hoe u die kunt inzien.
  • Hoe u een zienswijze kunt indienen.
  • Wat er met uw zienswijze wordt gedaan.
  • Vervolg van de procedure.
  • Planning van het project

HULP NODIG?

De overheid vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Niet iedereen is even handig met computers. Daarom zijn er Informatiepunten Digitale Overheid. Deze informatiepunten vindt u in de bibliotheken. U kunt er makkelijk binnenlopen om uw vragen over websites van de overheid te stellen. Bijvoorbeeld voor het op de computer bekijken van documenten die bij dit project horen. Vraag ernaar bij de bibliotheek bij u in de buurt. Voor meer informatie kunt u terecht op de website: www.informatiepuntdigitaleoverheid.nl.

VRAGEN?

Inhoudelijke vragen over het project? Stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Vragen over de procedure? Bel via telefoonnummer 070 456 96 07, Directie Participatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.


Gepubliceerd: 28 januari 2023

Gerelateerde pagina's: