Dossier "Luchthavenbesluit'

Rotterdam The Hague Airport dient over een 'Luchthaven Besluit' te beschikken. Deze wordt verstrekt door de minister van I&W.
De aanvraag hiertoe dient de betreffende luchthaven zelf te doen nadat tal van formele procedures zijn doorlopen. Helaas schort het in de uitvoering van de procedures en loopt de luchthaven jaren achter op schema.

Image

Logo-gemeente-schiedamStandpunt B&W Schiedam, adviesrapport 'Verkenner'

B&W Schiedam neemt standpunt in over Rotterdam The Hague Airport (RTHA). Schiedam signaleert dat het advies van de verkenner tegemoet komt aan eigen standpunt.

Schiedam signaleert dat het advies van de verkenner op hoofdlijnen tegemoet komen aan de tot nu toe door Schiedam ingenomen standpunten.
Wel wil Schiedam, in het kader van het evt. uitplaatsen van het maatschappelijk helikopterverkeer, vooraf afspraken maken over de vrijkomende geluidsruimte, om te voorkomen dat deze ruimte ‘automatisch’ wordt opgevuld door commerciële vluchten die niet in het profiel van RTHA passen. Voorts wil Schiedam een structurele verlaging van het aantal nachtvluchten, en wil het een limitering van het aantal vluchten tussen 22:00 en 23:00 uur.

 

Lees hier de brief.