Dossier "Luchthavenbesluit'

Rotterdam The Hague Airport dient over een 'Luchthaven Besluit' te beschikken. Deze wordt verstrekt door de minister van I&W.
De aanvraag hiertoe dient de betreffende luchthaven zelf te doen nadat tal van formele procedures zijn doorlopen. Helaas schort het in de uitvoering van de procedures en loopt de luchthaven jaren achter op schema.

Image

Dagblad070Raad tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport

De Haagse gemeenteraad heeft zich uitgesproken tegen een uitbreiding van Rotterdam The Hague Airport. Een meerderheid stemde donderdagavond voor een motie van de Partij voor de Dieren.

Eerder hadden ook de provincie en de Rotterdamse raad zich al uitgesproken tegen een uitbreiding. ''Zonder politiek draagvlak lijkt uitbreiding van het vliegveld nu definitief van de baan", geeft de indiener van de motie Robert Barker (PvdD) aan. "Voor het klimaat en omwonenden van een vliegveld moeten we minder vliegen."

(foto Pixabay.com)
(foto Pixabay.com)

De raad vindt uitbreiding niet wenselijk vanwege de geluidsoverlast voor omwonenden. "Eerder durfde het Haags stadsbestuur deze uitspraak niet aan", stelt Barker. "Maar tijden veranderen. Om onze aarde leefbaar te houden moeten we drastisch minder CO2 uitstoten. Groei van vliegvelden past hier niet bij." Een meerderheid van de raad was het donderdag met hem eens.

Bron: Dagblad 070, 7 februari 2020

Lees ook: Haagse Raad wil geen Groei Luchthaven
Lees ook: Historische besluit Den Haag