Rijskoverheid

Kennisgeving kabinetsvoornemen luchtvaart na 2020

Integrale e-mail van IenW-luchtvaart met persbericht.

Van: IenW-luchtvaart <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.>

Date: vr 5 jul. 2019 om 16:48
Subject: Toelichting kabinetsvoornemen ontwikkeling Schiphol na 2020
 

Geachte meneer, mevrouw,

Eerder vandaag kondigde ik aan dat het kabinet zich vandaag, vrijdag 5 juli, heeft uitgesproken over de ontwikkeling van Schiphol. Minister Cora van Nieuwenhuizen heeft de Tweede Kamer hierover geïnformeerd. Bij deze mail vindt u het persbericht dat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft verzonden. Voor de Kamerbrief verwijs ik u naarluchtvaartvaartindetoekomst.nl. In deze mail informeer ik u over het vervolgproces.

Participatie

De komende maanden krijgen betrokken partijen de gelegenheid te reageren op de aanpak voor de eerste jaren na 2020. Dat doet het ministerie via het Regioforum van de ORS en door de organisatie van enkele inloopavonden in de regio Schiphol. We houden u hiervan op de hoogte via de website luchtvaartindetoekomst.nl.

Dit najaar wijzigt de minister het huidige Luchthavenverkeersbesluit Schiphol (LVB). Hiermee zorgt zij voor een zorgvuldige juridische verankering en het strikt handhaven van het nieuwe normen- en handhavingsstelsel (NNHS). Dit geldt voor de periode tot en met 2020 en het huidige maximum van 500.000 starts en landingen per jaar. U kunt in het najaar van 2019 een zienswijze indienen op het gewijzigde LVB. Een kennisgeving hierover plaatsen wij in de lokale bladen en op de website luchtvaartindetoekomst.nl.

Inloopbijeenkomst
Ik kan mij voorstellen dat u vragen heeft over het voornemen van de minister over de ontwikkeling van Schiphol. Daarom organiseert het ministerie van IenW een inloopbijeenkomst op dinsdag 16 juli 2019 tussen 16.00 – 21.00 uur in het Expo Haarlemmermeer. Medewerkers van het ministerie staan dan voor u klaar om uw vragen over de ontwikkeling van Schiphol te beantwoorden. U kunt zich hier aanmelden. Op deze manier weten wij op hoeveel bezoekers wij ongeveer kunnen rekenen.

Adresgegevens Expo Haarlemmermeer:
Stelling 1
2141 SB Vijfhuizen

Deze locatie is uitstekend te bereiken met zowel auto als openbaar vervoer. We verwijzen u daarvoor door naar de site van Expo Haarlemmermeer.

Met vriendelijke groet,

Petrouschka Werther
(projectdirecteur Luchtvaartnota, IenW)

BIJLAGE: Persbericht