Featured

Informatieavond over de luchtkwaliteit in Hillegersberg-Schiebroek

Hillegersberg

 

Op woensdag 5 maart organiseren D66, GroenLinks en PvdA een informatieavond over de luchtkwaliteit in Hillegersberg-Schiebroek.

Veel bewoners maken zich zorgen over de luchtverontreiniging als gevolg van het vele autoverkeer om en in de deelgemeente en het vliegverkeer op Rotterdam The Hague Airport. En dan komt straks nog de A13/A16 er als ‘sluitstuk’ bij.

Het wordt geen politiek debat, maar een avond om bewoners te informeren hoe het gesteld is met de luchtkwaliteit in hun woonomgeving, hoe en waar dat gemeten wordt, of het vliegveld een rol speelt en over effecten op de gezondheid. Maar ook over de vraag wat iedereen kan bijdragen om de lucht schoner te krijgen. De avond wordt gehouden in wijkaccommodatie De Castagnet, Larikslaan 200 Vanaf 19.30 is de zaal open en om 20.00 uur begint het programma. De GGD, DCMR, Rotterdam The Hague Airport, Milieudefensie, het Rotterdams Milieucentrum en de BTV (Bewoners tegen vliegveldoverlast) nemen deel. Avondvoorzitter is Emile Schelvis. Er is veel ruimte voor het stellen van vragen. Dat kan mede aan de voorzitter van BTV-Rotterdam, mw. Letty Bekedam.

2014-02-28
Bron: Uitgaansagenda Rotterdam