OmroepVlaardingen BTV-Rotterdam op radio over ontbreken van Natuurvergunning RTHA

De natuurvergunning ontbreekt bij Rotterdam The Hague Airport. Hoe nu verder?

Inmiddels is het velen bekend dat het vliegveld Rotterdam The Hague Airport (RTHA) plannen heeft om het aantal vluchten uit te breiden of minimaal het aantal reizigers. Een vergunningsaanvraag om dit te mogen doen is na jaren van uitstel nu in werking gezet. Deze vergunning heet een Luchthavenbestluit.

Eén van de voorwaarden die de wetgever stelt, is dat het vliegveld de overige vergunningen op orde moet hebben. Eén daarvan is de Natuurvergunning. Deze vergunning gaat over o.a. de stikstof uitstoot over beschermde (natuur)gebieden. De uitstoot gaat natuurlijk ook over de omwonenden. RTHA heeft deze vergunning nooit gehad maar ook nooit eerder aangevraagd.

2023 05 03 OmroepVlaardingen

Via moeizame procedures is de aanvraag op gang gekomen, maar er zit geen schot in. Ondertussen vervuilt de luchthaven gewoon door. Zonder vergunning. De vereniging BTV heeft eerder bij minister Van der Wal aangedrongen om te ‘handhaven’. Dat vond de minister onlangs niet nodig omdat de vergunning ‘bijna rond’ was. Nu we weer verder in de tijd zijn en steeds duidelijker wordt dat er nog lang geen zicht is wanneer en óf RTHA een vergunning kan krijgen, vindt de BTV dat nu door de minister tot actie moet worden overgegaan en moet doen wat bij alle bedrijven gebeurt die zonder vergunning werken.

Arie den Draak vertelt namens de BTV-Rotterdam in deze uitzending wat de stand van zaken is.

Dit radioprogramma is opgenomen bij Omroep Vlaardingen op 3 mei. De hele uitzending is terug te luisteren via OmroepVlaardingen.

BronOmroep Vlaardingen op 3 mei (kies 3 mei, 17:00 – 18:00 uur) of bekijk onze video compilatie