De petitie tegen de groeiplannen RTHA leverde 10.591 handtekeningen op!

Hartelijke dank aan de duizenden betrokken bewoners die deze petitie tot een een succes hebben gemaakt.

De petitie tegen de groeiplannen is gesloten.

We boden de vaste commissie 10591 unieke ondertekenaars aan. Veel ondertekenaars hadden aangegeven mee te willen naar de overhandiging. Vanuit de Tweede Kamer heeft de beveiliging echter bepaald dat slechts een zeer kleine groep personen naar binnen mag. Dat was natuurlijk jammer. Wel bestond de mogelijkheid om op eigen gelegenheid zich op de binnenplaats te verzamelen. Enkele honderden sympathisanten verzamelden zich voor de Tweede Kamer.
De media pikte dit natuurlijk op.

Op dinsdag 27 juni 2023 werd door een vertegenwoordiging van het bestuur de petitie overhandigd aan de Vaste commissie voor Infrastructuur en Waterstaat.

Op dinsdag 27 juni 2023 werd door een vertegenwoordiging van het bestuur de petitie overhandigd aan de Vaste commissie voor Infrastructuur en Waterstaat. (Foto: BTV Rotterdam)

Zijn we nu klaar?

Nee. Natuurlijk niet. De luchthavendirectie heeft nog steeds plannen om te groeien. Dit kan niet en dat mag niet van ons. In de huidige tijd van enorme vervuiling, energieschaarste én klimaatverandering, moet het afgelopen zijn met de stuntprijzen voor de goedkope vliegvakanties. Krimp is de enige optie om te overleven.
Gelukkig hebben alle media-aandacht, de handtekeningen van de ondertekenaars én de vele insprekers bij de diverse betrokken overheidsinstanties er toe geleid dat nu geen enkele gemeente het goed vindt dat de luchthaven zou mogen groeien. Het maatschappelijke draagvlak is volledig verdwenen.

De BTV blijft zich inzetten om deze nieuwe inzichten bij Gemeentes én Provincie te laten verzilveren in de gewenste krimpscenario's.

Hoe dan?

Wij blijven de politiek informeren over de onjuiste motivaties van de luchtvaartindustrie. Wij zijn al diverse juridische procedures gestart tegen illegale activiteiten van de luchthaven. Meerdere procedures zullen volgen, Door de BTV zelfstanding maar ook in samenwerking met zusterorganisaties en milieugroeperingen. Deze juridische procedures hebben goede kansen, maar kosten tijd en geld. Wat jij als sympathisant kunt doen, is ons actief te steunen. Word lid van onze vereniging, doneer gul om de rechtszaken te financieren, of doe beiden. (De giften aan de BTV zijn fiscaal aftrekbaar omdat wij ANBI-status hebben.)