Bezoek aan verkeersvliegersclub leidt tot afspraken over omgangsvormen op sociale media

Op 11 september bracht voorzitter Alfred Blokhuizen een bezoek aan de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers in Badhoevedorp.

BTV-Rotterdam

Op 11 september bracht voorzitter Alfred Blokhuizen (l) een bezoek aan de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers in Badhoevedorp. Doel was het kennismaken met elkaar en bezien of het mogelijk was om de gemoederen op de sociale media te kalmeren, tenminste als het over vliegen gaat.

Heftig

Alfred hierover: "Op internet gaat het vaak erg tekeer tussen piloten en omwonenden. Dat is soms tamelijk heftig. Dat was reden voor mij om contact te zoeken met de vakbond van piloten.  Dat was hard nodig, want sommige piloten gingen wel heel ver met hun uitingen. Zo werd uw voorzitter bedreigd met huisbezoeken en juridische procedures. Het liep dus volslagen uit de hand. Tijd voor een positieve actie dus! De voorzitter van de VNV Camiel Verhagen (r) ging direct positief op de uitnodiging in."

In het verenigingsgebouw spraken beide voorzitters over wat elkaars pijnpunten waren. Dat ging op uiterst prettige, ontspannen en professionele wijze. Daarbij werd afgesproken dat we elkaars achterbannen zouden oproepen tot matiging van de toon. Inhoud mag best pittig worden bediscussieerd, maar op de persoon spelen, beledigen en bedreigen kan echt niet. Zo is de conclusie.