Dossier "Luchthavenbesluit'

Rotterdam The Hague Airport dient over een 'Luchthaven Besluit' te beschikken. Deze wordt verstrekt door de minister van I&W.
De aanvraag hiertoe dient de betreffende luchthaven zelf te doen nadat tal van formele procedures zijn doorlopen. Helaas schort het in de uitvoering van de procedures en loopt de luchthaven jaren achter op schema.

Image

Ook provincie Zuid-Holland neemt afstand van ‘mislukt’ overleg over toekomst Rotterdam Airport

Nadat eerder Rotterdam en Zuidplas al uit het overleg over de toekomst van Rotterdam The Hague Airport stapten, volgt nu ook provincie Zuid-Holland. Een meerderheid van de Provinciale Staten nam woensdag een motie daarover aan, dat was ingediend door Statenlid Lies van Aelst (SP). Zij vindt het participatieproject ‘mislukt’.

Zo'n twee jaar geleden werden bewoners op voorspraak van toenmalig wethouder Judith Bokhove uitgenodigd om mee te praten over de mogelijke uitbreiding van de luchthaven. Rotterdamse bewonersvertegenwoordigers stapten begin dit jaar ontevreden uit dat overleg. Ze vonden dat de betrokken partijen alleen over groei wilden praten.

RotterdamTheHagueAirport

De gemeenten Rotterdam en Zuidplas namen enkele maanden later afstand van het overleg. Ook de provincie Zuid-Holland is kritisch. Die vindt het noodzakelijk dat voorafgaand aan besluiten over de luchthaven omwonenden ‘gelijkwaardig betrokken moeten worden’ in het overleg. Dat zou nu niet het geval zijn en daardoor wijst ook de provincie het participatieproject af.

Bron: AD, 7 juli 2022