Dossier "Luchthavenbesluit'

Rotterdam The Hague Airport dient over een 'Luchthaven Besluit' te beschikken. Deze wordt verstrekt door de minister van I&W.
De aanvraag hiertoe dient de betreffende luchthaven zelf te doen nadat tal van formele procedures zijn doorlopen. Helaas schort het in de uitvoering van de procedures en loopt de luchthaven jaren achter op schema.

Image

RotterdamBTV insprekers bij hoorzitting Gemeente Rotterdam

Overzicht van de inspreekteksten van BTV-vertegenwoordigers in de hoorzitting van 6 december 2022

De lijst van  insprekers met een reactie op het Eindrapport Participatie Project (EPP) was groot. Circa 20 insprekers hadden zich gemeld om hun commentaar te geven op het rapport uit dit mislukte participatietraject.

Opmerkelijk

Het was opmerkelijk dat zich geen vóórstanders van de groei hadden gemeld. Bij eerdere inspraakprocedures was er soms een werkgeversorganisatie aanwezig. Het nut voor de zakenwereld van de luchthaven is bewezen veel te laag.

Selectie

De lijst bestond uit wijkvertegenwoordigers, bewonersvertegenwoordigers, waaronder de BTV-Rotterdam en particulieren. Hoewel de informatie van de particulieren sprekers ook zeer interessant is, is de totale duur van de sessie te lang om integraal te publiceren. Om deze reden is hieronder een selectie gemaakt van de aan de BTV gerelateerde sprekers: bestuur en adviseurs.
De integrale weergave van de hoorzitting is via deze link terug te kijken.

Voorzitter

Voorzitter Alfred Blokhuizen hield een betoog en beantwoordde daarna enkele vragen. Ten behoeve van de compactheid zijn alleen de antwoorden hieronder opgenomen, de vraag wordt er in herhaald.

Bestuurder 

BTV-Bestuurder Arie den Draak vertelde zijn verhaal uit persoonlijk oogpunt en beantwoordde daarna enkele vragen.

Adviseur (1)

BTV-Adviseur Nellek Grimbergen kreeg onvoldoende tijd om haar betoog af te ronden. Zij schreef en verspreidde een pleidooi die hier na te lezen is.

Adviseur (2)

BTV-Adviseur Jet Grimbergen spraak haar pleidooi en beantwoorde vragen.

Medische specialisten

Medische specialisten (geen adviseurs) kwamen eveneens aan het woord:
Longarts mw. E.M. Pouw

En dr. de Kleer, kinderlongarts, verbonden aan het Franciscus gasthuis Rotterdam

Bron: Gemeenteraad.rotterdam.nl, 6 december 2022